Venray Remembers

Venray Remembers

Venray en haar omgeving kent veel locaties, bezienswaardigheden en activiteiten die in het teken staan van het oorlogsverleden. Wat hier in de Tweede Wereldoorlog is gebeurd, mag nooit worden vergeten. Venray Remembers toont met unieke beelden én persoonlijke verhalen de bijzondere oorlogshistorie van de gemeente Venray en omgeving.

Hevige strijd, ondoordringbare gronden en bossen, machtige artillerie, maar vooral ook de mensen die dit hebben meegemaakt; alles komt aan bod in de zeer persoonlijke en aangrijpende oorlogsverhalen. Wie waren deze helden en welke impact had de Tweede wereldoorlog op hen en op de samenleving?

Venray Remembers app

Venray Remembers verbindt bezienswaardigheden, verhalen en leuke plekken waar je kunt eten en drinken of slapen aan elkaar. Die verbinding is er ‘letterlijk’, met wandel-, fiets- en autoroutes, en ‘figuurlijk’, met arrangementen en samenwerkingen.

In de unieke Venray Remembers app is nu de eerste beleefroute beschikbaar. Op fietsroute 'Aan de andere kant', een mooie route tussen het Oorlogsmuseum in Overloon en de Duitse Oorlogsbegraafplaats in Ysselsteyn, liggen 6 beleefpunten. Je herkent ze aan het unieke bankje met de roestige scheidingswand met daarin een uitgesneden silhouet.
Op de beleefpunten kun je via de app een augmented reality video in de omgeving projecteren en stap je zelf in het verhaal dat zich daar heeft afgespeeld.

Punten bezoeken

Geen zin om te fietsen? Je kunt ook prima met de auto of wandelend één of meerdere punten bezoeken en het verhaal beleven. Op de plattegrond in de app vind je het allemaal terug.

Lees de persoonlijke verhalen op www.venrayremembers.nl , volg de prachtige wandel-, fiets- en autoroutes en bekijk het oorlogsverleden door een andere bril en via de unieke app. Een moderne manier om jong en oud op een positieve manier te laten herbeleven. Opdat we niet vergeten!