kinderwandeling in Limburg

De leukste routes om te wandelen met kinderen

Klaar met binnen zitten? Ga met de kids naar buiten. Je kunt in Limburg namelijk op veel plaatsen wandelen met kinderen zonder dat ze zich zullen vervelen! We hebben vier kinderwandelingen verzameld die een leuke beleving zijn voor de kids. Van spellen spelen in het bos tot speuren in de stad. Het kan allemaal. Lees snel verder en ontdek waar je leuk kan wandelen met kinderen. 

4 kinderwandelingen in Limburg:

1. Kabouterpad - Vredepeel

De peelkabouter daagt jullie uit! Wandel het kabouterpad met kinderen en zoek de spellen in het bos. Van springen over balkjes, hinkelen over het hinkelpad tot boomstam lopen. Naast de spellen kom je tijdens de wandeling tientallen kabouters tegen. Leuk voor een foto! Je kunt kiezen tussen 2 routes. Rood is groot (3,7 km). Blauw is gauw (1,9). Deze kinderwandeling kan het hele jaar door gewandeld worden. 
 

Kinderwandeling kabouterpad vredepeel

2. Drakenwandeling - Beesel

Ga je mee op pad met Joris en Cathelijne? De drakenwandeling is geschikt voor het hele gezin. Je wandelt rondom het dorp Beesel en ontdekt het verhaal van de draak met leuke speelse opdrachten. Voor minder dan € 1,- kun je de Drakenwandeling bestellen of kopen bij de VVV in Roermond. Volg het pad op de leuk geïllustreerde folder en lees het verhaal. Wandelen met je kinderen was nog nooit zo leuk! Speel op de genummerde plaatsen een spel en kraak de code.

De totale lengte van de route is 9 km, maar je kan de route ook eenvoudig opsplitsen door gebruik te maken van de stippellijn. Allebei de stukken van de kinderwandeling zijn dan ongeveer 5 kilometer lang. 

Kinderwandeling in het bos

3. Fotopuzzeltocht – Roermond

Ben je in Roermond? Dan wil je natuurlijk de stad verkennen. Maar je wil ook dat de kids zich amuseren. Dan is de fotopuzzeltocht door Roermond een aanrader. De puzzeltocht is geschikt als kinderwandeling en is een leuke uitdaging. Tijdens het wandelen met de kinderen zoeken de kids de gebouwen op de foto’s en vul jij de antwoorden op de vragen in. Lever na afloop je antwoorden in bij VVV Roermond en ontvang een leuke attentie! 
 

Wandelen met kinderen in Roermond

4. Geluksspeurtocht – Herkenbosch

Speurders gezocht! Lekker buiten in de natuur rennen, speuren, klimmen en ravotten? Wandel de avontuurlijke speurtocht in Roerdalen rondom geluk. De kinderwandeling is geschikt voor kinderen tussen de 4 en 10 jaar oud. Je kunt de speurtocht ophalen (€ 2,50) in het restaurant van Rijstal Venhof (Venhof 2 in Herkenbosch). Na afloop ontvangen de ‘speurders’ een kleine attentie. 

Kinderwandeling in het bos in Limburg