Stelletje bij caravan tijdens de zomer in Limburg

Neem afslag Limburg voor een topzomer!

Alles voor een topzomer in Limburg!

Voor een topzomer hoef je helemaal niet naar het zuiden van Europa te gaan. Laat de route du soleil links liggen en neem afslag Limburg! Hier geniet je pas echt goed van de zomer. Wandel en fiets door mooie natuurgebieden. Dobber op het water en neem een verkoelende duik in één van de Maasplassen tijdens de zomervakantie. Ga op ontdekkingstocht in historische dorpen en steden en geniet van het ruime shopaanbod. Sluit de dag af met een ijsje of een hapje en een drankje aan het water of dans tot in de late uurtjes op een van de zomerse festivalletjes in Limburg.

Genieten aan het Limburgse water

Limburg is een waterrijk gebied met als middelpunt de Maasplassen in het hart van Limburg. De Maasplassen zijn het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland waar je zowel op als aan het water een heerlijke tijd kunt beleven. Maar er zijn nog veel meer meertjes, stroompjes, vennetjes en zwembaden te vinden waar je kunt genieten op of aan het water. Waterpret voor de echte waterratten maar ook een plek waar de levensgenieter volledig tot rust komt.

Vrouwen lezen een tijdschrift aan het water bij Fun Beach

Op pad met de kids

Op zoek naar leuke activiteiten die je samen met de kids kunt doen? Dan ben je in Limburg aan het juiste adres. Genoeg te doen en te beleven als de zon schijnt maar ook als het even wat minder weer is. Zwemmen in een subtropisch zwembad, indoor vissen, GPS-tochten, gamen, klimmen en klauteren in een bos en nog veel meer. Bekijk hier enkele leuke tips voor een dagje uit met de kinderen, zowel buiten als binnen!

Springen op de trampoline bij camping de Leistert

Een cultureel dagje uit

Wie zegt dat leerzame uitstapjes saai zijn, is duidelijk niet in het Hart van Limburg geweest. Hier vind je veel culturele activiteiten die niet alleen leuk zijn, maar ook nog eens hartstikke leerzaam. Wordt door elkaar geschud alsof je de aardbeving van 1992 meemaakt, reis mee met oude stoomlocomotieven, bestuur een binnenvaartschip in een simulator of wordt een digitale archeoloog en bekijk wat er in Limburg allemaal is opgegraven. Leerzaam, interessant maar vooral ook erg leuk!

De stoomtrein van de Miljoenenlijn

Het buitenland dichtbij

Zodra je door het Hart van Limburg rijdt, voelt het al een beetje alsof je in het buitenland bent. Maar weet je wat pas echt als buitenland voelt? Het buitenland zelf! En laat dat nu net om de hoek liggen hier. Maak een roadtrip naar het bourgondische België of bezoek de typisch Duitse gemeenten Brüggen, Wassenberg en Wegberg. Hier zie je pas echt hoe veelzijdig onze regio is!

Een uithangbord van een wijnkelder in het Duitse plaatsje Wassenberg

Er op uit met een groep

Weet je wat ook leuk is om te doen op een zomerse dag? Er met een groep op uit gaan. Een hele dag volplannen met hilarische groepsactiviteiten. Ga toeren met de Tuk Tuk, speel Indoor Curling of ga de strijd aan in één van de vele andere activiteiten die je met een groep kunt doen. Sluit de dag af met een volledig verzorgde BBQ en een paar drankjes.

E-chopper rijden met een groep vrienden

Mooie routes langs de knooppunten

De zomer is bij uitstek het seizoen om er op uit te trekken met de fiets of te voet. In Limburg is er een uitgebreid systeem van knooppunten die jouw wandeling en fietstocht een stuk overzichtelijker maakt. Je kunt zelf een route plannen maar je kunt ook gebruik maken van kant-en-klare fietsroutes en wandelroutes die wij voor jou hebben samengesteld. Wat dacht je van: 4x Rondje met het Pontje op de fiets!  Je kunt deze en andere routes gewoon gratis downloaden. Koop je liever een papieren fietskaart of wandelroutes?  Neem dan een kijkje in onze webshop

Fietsen in een rek bij een terrasje