Bezoekerscentrum

Bezienswaardigheid

Kasteel Montfort

Kasteel Montfort dateert uit 1260 en was eeuwenlang een van de grootste kastelen van Nederland. Het werd door Hendrik van Gelre gebouwd, op een heuvelrug in het waterrijke Vlootbeekdal. Door deze ligging, het veelhoekige grondplan en de dikke natuurstenen muren was het praktisch onneembaar. Na Hendrik's dood in 1285 hoorde kasteel Montfort bij het graafschap Gelre.

Laat je op en rond kasteel Montfort verrassen door het boeiende verleden en het...


Laat je op en rond kasteel Montfort verrassen door het boeiende verleden en het fraaie landschap van de 'Heerlickheit Montfort'. Griezel in de kerker. Geniet van het uitzicht vanuit de Panoramazaal. Wandel door de kasteeltuin. Ontdek ook de prachtige landgoederen Rozendaal, Schrevenhof en Reigersbroek.

Wandelen en fietsen
Een bezoek aan kasteel Montfort kan uitstekend gecombineerd worden met een interessante wandel- of fietstocht door de Heerlickheit Montfort. Daarvoor zijn vier wandeltochten en vier fietstochten ontwikkeld, ieder met een eigen thema en boordevol interessante wetenswaardigheden over de streek rondom Montfort. De wandelroutes variëren in lengte van 4 tot 6 kilometer, de fietsroutes van 30 tot 46 kilometer. Na terugkeer is een bezoek aan het kasteelterras een mooie afsluiting.

Routeboekje, koffie en vlaai: € 6,50
Routeboekje, kasteelbezoek, koffie en vlaai: € 8,50

Lees verder

Contact and location

Kasteel Montfort
Huysdijk 4
6065 AX
Montfort
Ook op deze locatie
 
Kasteel/Landhuis van onze partners

When

Toelichting: 1 juni t/m 30 september: dinsdag, woensdag, donderdag en zondag, 13.00-17.00 uur
1 oktober t/m 31 december: woensdag, 11.00-17.00 uur
De kassa sluit op deze dagen om 16.30 uur, het kasteelterras om 17.00 uur. Afwijking van deze openingstijden is mogelijk, wijzigingen voorbehouden. Voor een bezoek buiten deze openingstijden kunt u een rondleiding boeken.