Sehenswürdigkeiten

De Lichtenberg

Het rijksmonument de Lichtenberg heeft een grote architectonische, cultuurhistorische, ruimtelijke en geschiedkundige waarde. Het vormt een belangrijk onderdeel van het cultureel erfgoed van Weert.
Het rijksmonument de Lichtenberg heeft een grote architectonische, cultuurhistorische, ruimtelijke en geschiedkundige waarde. Het vormt een belangrijk onderdeel van het cultureel erfgoed van Weert. Het monument ligt in het gebied tussen de Kazernelaan, Nelissenhofweg, Parklaan en IJzerenmanweg in Weert.
Het monument is gebouwd tussen 1954 en 1961. Deze periode valt binnen de wederopbouwperiode na de oorlog. Karakteristiek voor deze periode zijn, vanwege de toen bestaande schaarste, onder meer de materiaalkeuze en stedenbouwkundige opzet. Deze werden vaak gekenmerkt door soberheid en eenvoud, maar ook door vernieuwing.

Het monument bestaat uit vier onderdelen: het openluchttheater, de Mariakapel, de tennisbanen met ommuring en paviljoen en het (voormalig) zwembad. Daarnaast maken ook het pomphuis, het entreepleintje, instructeurs- en entreegebouw, ommuring, grachten, brug en de omwalling onderdeel uit van het complex. Het geheel ligt verscholen in het groen.

Kontakt und standort

De Lichtenberg
IJzerenmanweg
6006 TA
WEERT

Nearby

De afstanden genoemd in onderstaande tegels zijn de afstanden vanaf de bovenstaande locatie.

 
Wanderweg, Fahrradroute
0,19km
 
Auto oder Motorrad Route
0,75km
 
Auto oder Motorrad Route
0,76km
 
 
 
 
 
Restaurant, Regionale Produkte
1,89km
 
Restaurant, Gaststätte
2,17km
 
 
Wanderweg
2,19km
 
Gaststätte
2,19km
 
Restaurant
2,23km
 
Restaurant
2,24km
 
Hotel, Restaurant
2,30km
 
Restaurant, Kino, Café, Café oder Kneipe, Konferenz und Tagungsraum
2,30km
 
Restaurant
3,30km
 
Restaurant
3,33km
 
Fahrradroute
4,45km
 
Fahrradroute
4,45km
 
 
Fahrradroute
4,45km
 
 
 
Restaurant, Gaststätte
5,87km
 
Fahrradroute
5,89km