De Lichtenberg

De Lichtenberg
IJzerenmanweg
6006 TA
WEERT

Sehenswürdigkeiten

Het rijksmonument de Lichtenberg heeft een grote architectonische, cultuurhistorische, ruimtelijke en geschiedkundige waarde. Het vormt een belangrijk onderdeel van het cultureel erfgoed van Weert.
Het rijksmonument de Lichtenberg heeft een grote architectonische, cultuurhistorische, ruimtelijke en geschiedkundige waarde. Het vormt een belangrijk onderdeel van het cultureel erfgoed van Weert. Het monument ligt in het gebied tussen de Kazernelaan, Nelissenhofweg, Parklaan en IJzerenmanweg in Weert.
Het monument is gebouwd tussen 1954 en 1961. Deze periode valt binnen de wederopbouwperiode na de oorlog. Karakteristiek voor deze periode zijn, vanwege de toen bestaande schaarste, onder meer de materiaalkeuze en stedenbouwkundige opzet. Deze werden vaak gekenmerkt door soberheid en eenvoud, maar ook door vernieuwing.

Het monument bestaat uit vier onderdelen: het openluchttheater, de Mariakapel, de tennisbanen met ommuring en paviljoen en het (voormalig) zwembad. Daarnaast maken ook het pomphuis, het entreepleintje, instructeurs- en entreegebouw, ommuring, grachten, brug en de omwalling onderdeel uit van het complex. Het geheel ligt verscholen in het groen.

In der Nähe

Die angegebenen Abstände bei den unten stehenden Ausflügen gelten ab dem oben stehenden Standort.

 
0,19km
Wanderweg
 
 
0,96km
Wanderweg
 
1,80km
Fahrradroute
 
1,89km
Restaurant
 
 
1,99km
Restaurant
 
2,17km
Restaurant
 
2,18km
Gaststätte
 
2,19km
Wanderweg
 
2,19km
Gaststätte
 
2,22km
Restaurant
 
2,23km
Restaurant
 
2,24km
Restaurant
 
2,30km
Hotel
 
3,33km
Restaurant
 
4,45km
Fahrradroute
 
4,45km
Fahrradroute
 
 
4,45km
Fahrradroute