Carnaval in Limburg

Carnavalsoptocht in Limburg

Carnaval vieren in Limburg

Carnaval vieren? Dat doe je natuurlijk in Limburg. Carnaval wordt namelijk al eeuwenlang gevierd in Limburg. Het is van oorsprong een katholiek feest dat werd gevierd voorafgaand aan de vastentijd ter voorbereiding op Pasen. Carnaval, ook wel Vastelaovend genoemd, was hét moment om te genieten vlak voor de vastentijd. De officiële opening van het Limburgse carnavalsseizoen vindt ieder jaar plaats op de 11de van de 11de. De opening wordt groots gevierd met geweldige Limburgse vastelaovesmuziek. 

Carnavalsevenementen in Limburg

Tijdens carnaval heb je natuurlijk zin in een leuk feestje. Ga naar de Sjtasiefestasie in Roermond, bezoek de grote carnavalsoptochten van Weert en Venray of ga naar het 'Lindeboom Vastelaoves PleinFestijn' in Heythuysen. Er is echt van alles te beleven tijdens carnaval in Limburg. Klik op onderstaande button voor een overzicht van carnavalsevenementen in Limburg.  

Carnavalsevenementen

gezin kijkt naar de carnavalsoptocht in het Hart van Limburg

Carnavalsoptocht 

Ben je tijdens de carnaval in Limburg? Dan mag je het kijken van een carnavalsoptocht natuurlijk niet missen. De optochten zijn er in allerlei soorten en maten, van kinderoptochten tot grote optochten met mooie praalwagens. Al maanden voordat de carnaval begint in Limburg starten vriendengroepen en verenigingen met het bouwen van de mooiste carnavalswagens. In bijna ieder dorp of stad is wel een carnavalsoptocht te bewonderen. Heb je zin in gezelligheid? Ga dan zeker een kijkje nemen bij één van de optochten! Bekijk hier waar de carnavalsoptochten allemaal plaatsvinden

Twee mannen met carnavalskleding