Vlaanderen Vakantieland Thorn & Maaseik

Vlaanderen Vakantieland op bezoek in Thorn

Vlaanderen Vakantieland op pad in Thorn

Maureen Vanherberghen en radiomaker Sofie Lemaire  gaan op weekend in het Maasland. Maureen en Sofie varen vanuit Limburg Sailcenter in Ophoven-Kessenich de Maas af op een Treibgut vlot. Onderweg meren ze aan om een bezoek te brengen aan het witte stadje Thorn, net over  de grens met Nederland. Daar worden ze opgewacht door stadsgids Annelies Frenken, die hen meeneemt op de themawandeling “De machtige vrouwen van Thorn”.
’s Avonds gooien Maureen en Sofie hun anker uit op een rustig plekje op de Maasplassen, voor een hapje en een drankje en een verkwikkende nachtrust.

De Bokkenrijders in Maaseik

De tweede dag zijn Maureen en Sofie in Maaseik, waar stadsgids Lieve Weetjens hen introduceert in het verhaal van de bokkenrijders, die in de achttiende eeuw heel actief waren in de streek. Daarna wacht hen een tochtje in een Fiat 500 die hen langs plekken brengt die belangrijk waren voor de bokkenrijders. Hun “Bockenrydersroute” eindigt in Maasmechelen, waar voormalig sterrenchef Danny Vanderhoven op een houtvuur een gerechtje bereidt uit de tijd van de bokkenrijders.

Uitzending te zien op zaterdag 23 september

De uitzending van Vlaanderen Vakantieland is te zien op zaterdag 23 september om 18.35 uur op VRT 1,  Ziggo: kanaal 051 en KPN: kanaal 29.