Archeologische fietsroute gemeente Gennep

Archeologische belevingsroute Gennep
Niersstraat 2
6591 CB
Gennep
Archeo fietsroutes Gennep
Archeo fietsroutes Gennep
Archeo fietsroutes Gennep
Archeo fietsroutes Gennep
Archeo fietsroutes Gennep
Archeo fietsroutes Gennep
Archeo fietsroutes Gennep

Fietsroute

Lengte: 32,5 km. Ontdek de spannende geschiedenis van de gemeente Gennep. Beleef met je smartphone de verhalen achter archeologische vondsten. Sta oog-in-oog met een virtuele archeoloog en ontdek geheimen van de gemeente Gennep die tot nu toe onder de grond verborgen bleven. Daarnaast word je op de route geïnformeerd over ander erfgoed en mooie natuur in de gemeente. En onderweg kun je op diverse plaatsen stoppen om te genieten van bourgondisch Limburg.

Overzicht van de route

Je volgt de route via de Archeo Route Limburg app. Download de app en start vanuit de app de route. Onderweg word je gewaarschuwd via een belletje als je bij een interessante locatie komt. Je kunt de route vanaf iedere locatie op de route starten. Je fietst de route met de klok mee. Wij houden als startpunt museum het Petershuis in het centrum van Gennep aan. Vooraf of na afloop vind je hier extra informatie over de punten die je onderweg gaat beleven. Daar kun je eventueel ook een extra powerbank en oordopjes lenen. 

Er zijn ook extra infofolders over de route beschikbaar. Deze zijn niet noodzakelijk om de route te fietsen, maar geven wel extra informatie. Via de app krijg je onderweg informatie over de bezienswaardigheden.  

Je kunt hier alvast de route bekijken. Let wel: je beleeft de route via de Archeo Route Limburg 2.0 app.

Op tien Archeo Route Limburg locaties ontdek je diverse belangrijke aspecten en vondsten uit de geschiedenis van Gennep. Je fietst ook een klein stuk door Duitsland. Je ontdekt op de route onder andere het belang van het Genneperhuys en Huys Heyen. Je weet na je fietstocht o.a. waar de naam Gennep vandaan komt, wat het belang van Gennep voor het spoorvervoer is geweest, wat de Franken voor Gennep betekenden en wat een circumvallatielinie is. Volg je deze route, dan passeer je onderweg ook diverse andere bezienswaardigheden.

De Archeo fietsroute gemeente Gennep is een interessante en leerzame beleving voor jong en oud. 

Tips voor je smartphone onderweg

Zet je navigatie en geluid aan.
Zorg dat de batterij van je telefoon vol is en neem eventueel je oplader mee.Bekijk ook de andere Archeo Route Limburg routes.

Praktische informatie

Archeologische fietsroute gemeente Gennep

Archeologische belevingsroute Gennep
Niersstraat 2
6591 CB
Gennep
Eigenschappen
Route: 25-35 km.
Route van A naar A
Ongemarkeerde route