Archeologische fietsroute gemeente Gennep

Archeologische belevingsroute Gennep
Niersstraat 2
6591 CB
Gennep
 fietsroute archeo Gennep
 fietsroute archeo Gennep
 fietsroute Archeo Gennep
 fietsroute archeo Gennep
Archeo fietsroutes Gennep
Archeo fietsroutes Gennep
Archeo fietsroutes Gennep

Fietsroute

Lengte: 32,5 km. Belevings fietsroute langs 10 archeologische vindplaatsen in de gemeente Gennep. Met de gratis acheoroutelimburg app kun je de route uitstekend volgen en worden de verhalen extra in beeld en woord ondersteund.

Overview of the route

De route is volledig opgenomen in de Archeo Route Limburg app. De route is volledig opgenomen in de Archeo Route Limburg app. Download de app en start de route vanuit de app. Onderweg word je via een bel gewaarschuwd als je op een interessante locatie komt.

U kunt de route starten vanaf elke locatie op de route. Je fietst de route met de klok mee. We houden het Petershuis museum in het centrum van Gennep als uitgangspunt. Voor of na kun je extra informatie vinden over de punten die je onderweg in het museum zult ervaren. Daar kun je ook een extra powerbank en oordoppen lenen.

Er zijn ook extra informatiefolders over de route beschikbaar. Deze zijn niet nodig om de route te fietsen, maar geven wel extra informatie. Via de app krijg je onderweg informatie over de bezienswaardigheden.

Je kunt de route hier alvast bekijken. Let wel: je beleeft de route via de Archeo Route Limburg 2.0 app.

Op tien Archeo Route Limburg locaties ontdek je diverse belangrijke aspecten en vondsten uit de geschiedenis van Gennep. Je fietst ook een klein stuk door Duitsland. Je ontdekt op de route onder andere het belang van het Genneperhuys en Huys Heyen. Je weet na je fietstocht o.a. waar de naam Gennep vandaan komt, wat het belang van Gennep voor het spoorvervoer is geweest, wat de Franken voor Gennep betekenden en wat een circumvallatielinie is. Volg je deze route, dan passeer je onderweg ook diverse andere bezienswaardigheden.

De Archeo fietsroute gemeente Gennep is een interessante en leerzame beleving voor jong en oud. 

Tips voor je smartphone onderweg

  • Zet je navigatie en geluid aan.
  • Zorg dat de batterij van je telefoon vol is en neem eventueel je oplader mee.
  • Mocht je een extra powerbank hebben, dan raden we aan, deze ook mee te nemen. Dit omdat deze route veel informatie bevat en je dan niet onderweg tijdens een koffiemoment hoeft bij te laden.
  • Oortjes zijn handig, maar niet noodzakelijk

 

Bekijk ook de andere Archeo Route Limburg routes.

Eigenschappen
Route: 25-35 km.
Route van A naar A
Ongemarkeerde route