Bij de boer

Jonge kinderen kijken bij de boer naar de kippen

Unieke plattelandsbeleving in Hart van Limburg

Wanneer was de laatste keer dat je écht eens goed tot rust bent gekomen? Ontsnap aan de hectiek van het dagelijkse leven en ervaar het pure boerenleven in Hart van Limburg. Bij de boer is de perfecte locatie om te ontspannen en te genieten van de rust en schoonheid van de regio. Weg van de drukte vind je onontdekte natuurgebieden en authentieke boerderijen waar je kunt overnachten, heerlijke streekproducten vers van het veld kunt proeven en door middel van activiteiten en workshops zelf kunt ervaren hoe het is om boer te zijn.

Logeren bij de boer

Slapen bij de boer in Limburg is een unieke ervaring voor het hele gezin. Weg van de drukte van alledag ervaar je de rust en ruimte van het platteland. Ontmoet de boer en zijn of haar dieren, geniet van verse, lokale producten en maak kennis met het boeren buitenleven. 

Overnachtingsmogelijkheden

De koeien kijken naar binnen als je gaat logeren bij de boer

Activiteiten bij de boer

De omgeving van de boerderij nodigt uit tot tal van leuke activiteiten. Ga op stap met de schaapsherder, speel een potje boerengolf in het weiland of ga knuffelen met koeien en kalfjes. Sommige boerenbedrijven bieden ook workshops aan waarin je kennis maakt met het echte boerenleven in Limburg.

Bekijk hier de activiteiten

Kinderen lopen tussen de schapen terwijl ze op pad zijn met de schaapsherder

Eten en drinken bij de boer

Neem plaats op een van de gezellige boerenterrassen. Hier geniet je van een vers stuk vlaai of (h)eerlijke lunch met verse, lokale producten van de boerderij. En wat dacht je van een boerenijsje gemaakt met de melk van eigen koeien. Of een lekker kaasplankje. Ga ook eens zelf aan de slag tijdens een kook- of bakworkshop en leer authentieke Limburgse gerechten te maken.

De boeren gastronomie

Heerlijk aspergegerecht staat klaar op het terras van Oppe Haes in Roggel

(H)eerlijke streekproducten

In Limburg proef je de authentieke smaak van het platteland. Verse, eerlijke producten van lokale boeren belanden rechtstreeks op je bord. Ontdek ambachtelijke lekkernijen en geniet van de pure smaken van het seizoen. Ga zelf aan de slag en pluk je eigen fruit op een boerderij. Vul je mand met sappige blauwe bessen, zoete aardbeien of frisse mirabellen. Geniet van de gezonde oogst of verwerk ze tot heerlijke jam, siroop of taart.

Boerderijwinkels en verkooppunten

Jonge vrouw plukt haar eigen blauwe bessen op een boerderij in Roermond

Boeren groepsactiviteiten

Op zoek naar een origineel en leuk uitje met een groep? Ontdek het platteland op een unieke manier en kies voor een boerenactiviteit bij Limburg Groepsuitje! Limburg Groepsuitje biedt een breed scala aan groepsactiviteiten bij de boer, voor jong en oud. Van spannende teambuildingsspellen tot ontspannende workshops, boek jouw boeren groepsactiviteit bij Limburg Groepsuitje.

Limburg Groepsuitje

Groep luistert aandachtig naar de kaasboer tijdens een groepsrondleiding bij Kaasboerderij Mildershoof