Dagje uit in Nederweert

Groep volgt de gids over het vlonderpad van De Groote Peel tijdens een dagje uit in Nederweert

Activiteiten in Nederweert

Tijd voor wat actie! Ben jij op zoek naar leuke activiteiten en evenementen voor een actief of een sportief dagje uit in Nederweert? Of wil je gewoon fietsend of wandelend genieten van de rust en zodoende meer te weten te komen over de unieke geschiedenis en de prachtige natuur van de gemeente Nederweert? Het kan allemaal in deze groene gemeente! Lees verder voor allerlei leuke activiteiten en evenementen in de gemeente Nederweert.

Fietsen in Nederweert

Niet alleen fietsfanaten komen aan hun trekken in de mooie gemeente Nederweert, ook als je een ontspannen rondje door de natuur wilt fietsen zit je hier goed. Met een uitstekend netwerk van fietsknooppunten en tal van natuurgebieden en pittoreske dorpskernen kun je letterlijk alle kanten op. Kies uit één van de vele fietsroutes die voorhanden zijn of stel je eigen route samen aan de hand van de fietsrouteplanner. 

Fietsen in Nederweert

Stelletje fiets door de dorpskern van Nederweert met op de voorgrond een wielrenfiets.

Wandelen in Nederweert

Naast de vele fietsroutes kun je ook nog eens uitstekend wandelen in de gemeente Nederweert. Paden bewegwijzerd met knooppunten leiden je door de mooiste natuurgebieden en door pittoreske dorpjes waar je aan het juiste adres bent voor een hapje en een drankje. Je kunt kiezen uit vastgelegde wandelroutes of je kunt je eigen route samenstellen in de wandelrouteplanner. Net waar je op dat moment zin in hebt.
Foto: Marijke Vaes-Schroën

Wandelen in Nederweert

Gezin op de rug gezien die aan het wandelen zijn in de natuur van Nederweert (foto: Marijke Vaes-Schroën)

Zien & doen

In de groene gemeente Nederweert is er veel te zien en te beleven. Niet alleen zijn er bezienswaardigheden die gratis toegankelijk zijn, ook zijn er verschillende bedrijven die je kunt bezoeken om te kijken hoe het daar reilt en zeilt. Verder kun je door middel van apps interessante en boeiende verhalen luisteren en zien over de Tweede Wereldoorlog en over archeologische vondsten die er in de gemeente zijn gedaan.

Zien & doen

Het centrum van Nederweert met op de voorgrond de Acrheo Route speer

Paardrijden

Nederweert is een échte groene gemeente met veel unieke natuurgebieden. Elk gebied heeft zijn eigen biodiversiteit en door de vele paden zijn de gebieden goed bereikbaar. Naast de vele fiets- en wandelroutes zijn er ook 2 hele mooie ruiterroutes te vinden in de gemeente Nederweert. Trek er samen met je paard op uit en ontdek deze verrassend mooie gemeente!

Twee ruiters rijden over een ruiterpad in het Hart van Limburg

Evenementen

Er is heel veel leuks te zien, doen en te beleven in Nederweert! Optredens bij het Peelpodium, excursies en rondleidingen in één van de vele natuurgebieden, (brocante)markten, workshops, festivalletjes en nog veel meer. Bekijk, door op onderstaande button te klikken, de evenementen en activiteiten die in de gemeente Nederweert plaatsvinden!
Foto: Els Teeuwen

Evenementen & activiteiten

Verklede vrijwilligers lopen een optocht in Openluchtmuseum Eynderhoof in de stijl van de tijd van Anton Pieck

Groepsactiviteiten Nederweert

De gemeente Nederweert biedt mogelijkheden om met een grote of kleine groep een gezellige, avontuurlijke dag te beleven vol met leuke activiteiten. Hart van Limburg biedt standaard groepsarrangementen en groepsarrangementen op maat aan, die in overleg met jou naar wens worden samengesteld. Handig want dan hoef je zelf niks uit te zoeken.

Aanbod aan groepsarrangementen

Groep poseert op de trappen van de uitkijktoren in de Groote Peel