Fietsen in Limburg

Fietsen in Limburg

Wie denkt dat je alleen maar over heuvels moet fietsen in Limburg heeft het mis. In het noorden en het midden van de provincie fiets je namelijk door een verrassend vlak landschap. Perfect voor zowel de geoefende als de niet geoefende fietser. Op het ene moment fiets je door de bosrijke natuur en het ander moment kom je door één van de typisch Limburgse dorpjes. Het grensoverschrijdende fietsroutenetwerk in Limburg scoort dan ook liefst 4 ster volgens de kwaliteitsmonitor van het Fietsplatform. 

Oud Koppel Fietsen Beesel Reuver

Fietsrouteplanner

Jouw fietsroute plan je makkelijk en snel via onze fietsrouteplanner. Alle fietsknooppunten in Limburg staan uiteraard ook op de fietsknooppuntenkaart, verkrijgbaar bij één van de VVV vestigingen of in de webshop. Kies eenvoudig je favoriete route uit in de routeplanner, download hem voor op je telefoon of print hem uit en je kunt op pad! Naast de 'gewone' fietsroutes hebben we ook een handige mountainbikerouteplanner en wielrenrouteplanner.  

Bord van het fietsroutenetwerk bij knooppunt 5

Fietsvakantie Limburg

Limburg leent zich bij uitstek voor een meerdaagse fietsvakantie. Wat dacht je van; 6 dagen op fietssafari door de Big Five van Limburg of 5 dagen genieten van fietsen in Limburg langs de Maas met de Maasfietsroute. Wij verzorgen de trip terwijl jij geniet op de pedalen.

Fietsen in Limburg langs Kasteel Aerwinkel

Internationale Maasfietsroute

Ontdek al fietsend Limburg langs de Maas. Vanaf Maastricht, dwars door de natuur van RivierPark Maasvallei, langs de Maasplassen tot aan Nationaal Park de Maasduinen. Maak gebruik van een van de fietsveren om beide oevers van de Maas optimaal te ontdekken. De Internationale Maasfietsroute oftewel de EuroVelo19, volgt de Maas vanaf de bron in Noord-Frankrijk tot de monding bij Hoek van Holland. 

Uitrusten op een kunstwerk langs de Maasfietsroute

Elektrisch fietsen in Limburg

Verken de schoonheden van Limburg met meer gemak, met de elektrische fiets. Je maakt kennis met de voordelen van de e-bike. Ontdek de eindeloze fietsroutes door zowel Nederlands als Belgisch Limburg! Limburg is niet voor niets een populaire fietsregio.