Grenspark
Maas-Swalm-Nette

Grenspark Maas-Swalm-Nette

Grenspark Maas-Swalm-Nette

Het Duits-Nederlandse Grenspark Maas-Swalm-Nette bevindt zich op de grens van de provincie Limburg in Nederland en de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen, tussen Susteren, Leudal, Venlo en Mönchengladbach. Het grenspark omvat het Duitse Naturpark Schwalm-Nette en de Nederlandse gemeenten Beesel, Leudal, Echt-Susteren, Maasgouw, Roerdalen, Roermond en Venlo.

Natuurgebieden

Het Grenspark herbergt enkele van de grootste natuurgebieden, waaronder het Nationaal Park De Meinweg. Deze gebieden, met een gezamenlijke oppervlakte van meer dan 10.000 hectare aan weerszijden van de grens, variëren van extreem vochtige en voedselrijke gebieden in het Maasdal en de beekdalen tot droge, zandige en voedselarme terrassen op hoger gelegen gebieden. Fietsroutes en wandelpaden doorkruisen deze natuurgebieden en bieden een uitstekende gelegenheid om de diversiteit van dit prachtige landschap te verkennen.

De Brempter Mühle in het natuurgebied Grenspark Maas-Swalm-Nette

Fietsen en wandelen

Al meer dan 40 jaar vormt het prachtige natuur- en cultuurlandschap van het Duits-Nederlandse Grenspark Maas-Swalm-Nette het onderwerp van grensoverschrijdende samenwerking. Het gebied nodigt uit tot ontdekking door middel van fietstochten of wandelingen, waarbij bezoekers worden geleid door diverse natuurlijke en culturele landschappen. Informatie- en bezoekerscentra bieden de gelegenheid om uitgebreid geïnformeerd te worden over de rijke diversiteit van het grenspark.

Wandelpad in de sneeuw in het Grenspark Maas-Swalm-Nette

Meer informatie

Of het nu gaat om het verkennen van natuurgebieden, vogelbeschermingsgebieden of het genieten van de gevarieerde flora en fauna, het Duits-Nederlandse Grenspark Maas-Swalm-Nette biedt een uitnodigende omgeving voor liefhebbers van natuur en avontuur. Kijk voor meer informatie op de website van Grenspark Maas-Swalm-Nette:

Grenspark Maas-Swalm-Nette

Informatiebord met op de achtergrond de uitkijktoren in het Grenspark Maas-Swalm-Nette