Groene asperges op de BBQ

Groene asperges op de BBQ of grillplaat

Wist je dat we in Limburg vanaf april tot en met eind juni onze eigen superfood van de bodem oogsten? De witte en groene asperges zitten boordevol vezels en antioxidanten. Probeer eens dit eenvoudige recept om groene asperges binnen een handomdraai om tafel te toveren. En met een BBQ- of grillplaat in de buurt ben je snel klaar.

Recept Groene Asperges op de BBQ of Grillplaat

Groene asperges bereiden op de BBQ- of grillplaat heeft zo zijn voordelen. Daar waar witte asperges een verfijnde nootachtige smaak hebben, zijn de groene asperges net iets sterker van smaak. Groene asperges hoeven in tegenstelling tot de witte asperge niet geschild te worden; het afsnijden van het onderste stukje is voldoende. Qua voedingswaarde zijn ze vergelijkbaar, al bevat de groene asperge meer vitaminen en mineralen.

De asperge bevat, zoals alle groenten, zeer weinig calorieën (20 kcal per 100 g). Ter vergelijking: je zou al bijna een halve kg asperges moeten eten om evenveel calorieën binnen te krijgen als in een kleine reep chocolade.
De asperge bevat gemiddeld 5 gram vezels per 100 gram.

Met zoveel voordelen van deze koninklijke groenten kunnen we je een eenvoudig en snel recept op de bbq of grillplaat niet onthouden.

Ingrediënten

  • Knoflook
  • Olijfolie 
  • Snufje zeezout 
  • Snufje grove peper
  • Limoensap 
  • Balsamico scheut 
  • Groene asperges 

Benodigdheden: oven en/of grillplaat

Bereiden

Verwarm de oven/grillplaat voor op 190ºC.

1. Was de groene asperges af en snij de achterkantjes tot een cm af.

2. Doe de asperges in een ruime kom.

3. Besprenkel de asperges met olijfolie, een scheutje limoensap, een flinke scheut balsamicoazijn, een snuf zeezout en grove peper.

4. Schep de asperges goed door het mengsel, De asperges mogen glimmen van het mengsel.

5. Gril de asperges op de grilplaat, regelmatig draaien.

6. Zodra de groene asperges een beetje bruin zijn na een paar minuten, zijn ze klaar.

7. Smullen maar!

Facebook/Instagram

Heb jij dit recept gemaakt en zet je het resultaat op Facebook of Instagram, tag ons dan zeker: gebruik #hartvanlimburg .