Happen en Stappen
in Limburg

Happen en Stappen: culinaire wandelarrangementen

Een Happen en Stappen arrangement biedt de mogelijkheid om te wandelen door gezellige dorpjes en steden en tussendoor te genieten van verschillende gerechten bij diverse eetgelegenheden langs de wandelroute. Deze arrangementen combineren een gezonde wandeling met het nuttigen van verschillende, heerlijke gerechten. In Limburg zijn er diverse Happen en Stappen arrangementen beschikbaar.

Hap en Stap Thorn-Wessem

In de gemeente Maasgouw zijn er niet 1 maar 2 Hap en Stap arrangementen. Tijdens de Hap en Stap Thorn-Wessem wandel je door het Witte Stadje Thorn, richting de Belgische grens naar de Kapel Onder de Linden. Een klein kapelletje met een barok interieur. Je stapt en hapt op de Maasboulevard in Wessem en via de prachtige Maasplassen ga je weer terug naar Thorn. Een arrangement om je vingers bij af te likken!

Hap en Stap Thorn-Wessem

Groep geniet van het Happen en Stappen arrangement Thorn - Wessem

Hap en Trap Reuver

De Hap en Trap Reuver is, zoals de naam al doet vermoeden, geen wandeling maar een fietstocht. Tijdens de 36 kilometer lange Hap en Trap route geniet je van vergezichten langs de Maas, kastelen, musea, prachtig natuurschoon en pittoreske dorpjes. Het arrangement bestaat uit een folder met info en route, inclusief 5 vouchers: 2 vouchers voor het veer, 2 vouchers naar keuze bij een van de 4 horecagelegenheden onderweg.

Hap en Trap Reuver

Gezin last een pauzemomentje in bij het Zwaard van Beesel met een ijscowagen op de achtergrond

Eiland in de Maas

Het tweede Hap & Stap arrangement in de gemeente Maasgouw brengt je naar het Eiland in de Maas. Het Eiland in de Maas wordt gevormd door de vestingplaats Stevensweert en het dorpje Ohé en Laak. Het arrangement bestaat uit een boekje met vijf themawandelingen en 2 vouchers die je in kunt leveren voor een stuk appeltaart met slagroom en een heerlijke lunch.

Hap & Stap - Eiland in de Maas

Het unieke stratenpatroon van de vestingstad Stevensweert

Happen & Stappen in Baarlo

Het Happen & Stappen Arrangement in Baarlo start in het mooie, historische en groene dorp Baarlo. Deze Happen en Stappen route neemt je mee door dit Kastelendorp. Onderweg passeer je diverse kunstwerken van de Japanse kunstenaar Tajiri en loop je langs mooie kastelen, de Maas en de prachtige natuur in de omgeving van Baarlo. Onderweg geniet je, tegen inlevering van een voucher, bij vier horecagelegenheden van een heerlijk gerecht. 

Happen & Stappen Baarlo

De gouden Adelaar van Kasteel de Berckt waar je langs loopt als je de Happen en Stappen route van Baarlo wandelt