Limburgse Asperge Soep

Limburgse asperge soep

Bij het bereiden van asperges zijn we vaak geneigd om de kopjes en de schillen weg te gooien maar dat is echt zonde! De schillen en afgesneden achterkantjes van de asperges zijn namelijk een prima basis om een heerlijke Limburgse asperge soep op tafel te toveren. Maak een heerlijke soep op eenvoudige wijze volgens onderstaand recept.

Recept Limburgse Asperge Soep

Wanneer je op pad gaat om verse Limburgse asperges te kopen bij de lokale boer of streekwinkel, vraag dan ook om wat afgekeurde stukken. Deze asperges zijn goed voor in de soep en zullen niet naar de veiling gaan. De prijs is meestal gunstig omdat deze stukken niet in de reguliere verkoop gaan.

De schillen en de achterkantjes van ongeveer 1 á 2 centimeter van de asperge gebruik je ook als basis voor je soep.

Ingrediënten 4 personen

  • 500 gram witte en/of groen asperges,
  • 1 kruidenbouillontablet
  • 1 theelepel bloem
  • 1 bekertje Crème fraîche a 125 gram
  • nootmuskaat
  • zout
  • peper

Bereiden

Schil de witte asperges en snij van de groene en de witte asperges de houtachtige uiteinden (ca.2cm) af.

1.Leg de schillen en afgesneden achterkantjes op de bodem van de pan en dek deze af met een schone doek. Bovenop de doek de geschilde asperges en korte afgekeurde stukken.

2.Breng de asperges met ongeveer 1 liter water aan de kook. Laat deze 8 minuten koken.

3.Na 8 minuten haal je de asperges van de warmtebron en laat je de asperges een 7 minuten nagaren in het vocht.

4.Haal de asperge stukken, schillen,achterkantjes en doek uit het vocht. De schillen en achterkantjes gooi je weg. De asperge stukken laat je even uitdruipen in een vergiet.

5.Breng het kookvocht op smaak met een bouillontablet voeg de asperge stukken toe en pureer deze in het kookvocht in de pan.

6. Roer de bloem met de Crème fraîche tot een glad papje en voeg dit al roerend aan de aspergesoep toe.

7.Breng de soep opnieuw aan de kook en laat deze ongeveer 3 minuten doorkoken. Breng op smaak met wat nootmuskaat, zout en peper.

Facebook/Instagram

Heb jij dit recept gemaakt en zet je het resultaat op Facebook of Instagram, tag ons dan! Gebruik #hartvanlimburg .