Cuypershuis Roermond

Cuypershuis Roermond
Pierre Cuypersstraat 1
6041 XG
Roermond
Cuypershuis buitenkant
Cuypershuis
Cuypershuis
Cuypershuis

Museum

Wie het Cuypershuis in Roermond binnentreedt, stapt letterlijk en figuurlijk in de wereld van architect Pierre Cuypers, een man die met zijn tomeloze werklust en ambitie de bekendste architect van Nederland werd. In het Cuypershuis maak je op een bijzondere en interactieve manier kennis met deze grootmeester. 

Architect Pierre Cuypers

De vermaarde architect is vooral bekend als ontwerper van het Rijksmuseum, het Centraal Station van Amsterdam, Kasteel de Haar in Haarzuilens en de restauratie van de Ridderzaal in Den Haag.  Het Cuypershuis is dé plek waar hij - samen met zijn gezin – woont, werkt en zijn ambitieuze plannen uitvoert.

Het Cuypershuis

In het bijzondere gebouw ontdek je hoe Cuypers met zijn persoonlijkheid, ambitie en moderne ondernemersgeest het klaarspeelt deze grote opdrachten binnen te halen én uit te voeren. De bedrijvigheid is zicht- en voelbaar, waardoor een bezoek aan het Cuypershuis een onvergetelijke en inspirerende ervaring is. In de museumwinkel zijn diverse Cuypersartikelen, boeken en cadeaus verkrijgbaar. Bekijk op de website alle activiteiten en boek alvast je ticket online.

Praktische informatie

Cuypershuis Roermond

Cuypershuis Roermond
Pierre Cuypersstraat 1
6041 XG
Roermond
Dag Time slot Reactie
zondag: 11:00 - 17:00
maandag: Gesloten
dinsdag: 11:00 - 17:00
woensdag: 11:00 - 17:00
donderdag: 11:00 - 17:00
vrijdag: 11:00 - 17:00
zaterdag: 11:00 - 17:00


Het Cuypershuis is gesloten op maandagen, Nieuwjaarsdag, Carnaval (zondag tot en met dinsdag), Eerste Paasdag, Eerste Pinksterdag, beide kerstdagen en Koningsdag.

Eigenschappen
Betaald parkeren
Winkel aanwezig
Rondleidingen