Museum

Cuypershuis buitenkant
Cuypershuis
Cuypershuis
Cuypershuis

Cuypershuis Roermond

Wie het Cuypershuis in Roermond binnentreedt, stapt letterlijk en figuurlijk in de wereld van architect Pierre Cuypers, een man die met zijn tomeloze werklust en ambitie de bekendste architect van Nederland werd. Cuypers heeft een aantal grote werken op zijn naam staan, waaronder het Rijksmuseum, het Centraal Station van Amsterdam, Kasteel de Haar en de Munsterkerk in Roermond. In het Cuypershuis maak je op een bijzondere en interactieve manier kennis met deze grootmeester. 

Architect Pierre Cuypers De vermaarde architect is vooral bekend als ontwerper ...

Architect Pierre Cuypers

De vermaarde architect is vooral bekend als ontwerper van het Rijksmuseum, het Centraal Station van Amsterdam, Kasteel de Haar in Haarzuilens en de restauratie van de Ridderzaal in Den Haag.  Het Cuypershuis is dé plek waar hij - samen met zijn gezin – woont, werkt en zijn ambitieuze plannen uitvoert.

Het Cuypershuis

In het bijzondere gebouw ontdek je hoe Cuypers met zijn persoonlijkheid, ambitie en moderne ondernemersgeest het klaarspeelt deze grote opdrachten binnen te halen én uit te voeren. De bedrijvigheid is zicht- en voelbaar, waardoor een bezoek aan het Cuypershuis een onvergetelijke en inspirerende ervaring is. In de museumwinkel zijn diverse Cuypersartikelen, boeken en cadeaus verkrijgbaar. Bekijk op de website alle activiteiten en boek alvast je ticket online.

Cuypersjaar 2021 

Roermond staat in 2021 in het teken van het Cuypersjaar. In maart 2021 is het precies 100 jaar geleden dat dr. Pierre Cuypers is overleden. Er zullen allerhande evenementen in het teken van Cuypers georganiseerd worden. 

Op deze pagina lees je alles over Pierre Cuypers en het Cuypersjaar 2021 

Lees verder
Eigenschappen
Betaald parkeren
Winkel aanwezig
Rondleidingen

Contact en locatie

Cuypershuis Roermond
Pierre Cuypersstraat 1
6041 XG
Roermond
Ook op deze locatie

Wanneer

zondag: 11:00 - 17:00
maandag: Gesloten
dinsdag: 11:00 - 17:00
woensdag: 11:00 - 17:00
donderdag: Gesloten
vrijdag: 11:00 - 17:00
zaterdag: 11:00 - 17:00

Gesloten op maandag en feestdagen.