Fietsroute knooppunten: Roerdalen/Wassenberg - puur natuur

Startlocatie: Roerdalen/Wassenberg - Fietsroute burchten en kastelen
Am Rosstor
D-41849
Wassenberg

Fietsroute

Lengte: 35,7 km. Ontdek het groene karakter van Roerdalen en Wassenberg in Nationaal Park regio Meinweg. Maak kennis met terras landschappen, glooiende heidevelden, beken, vennetjes en bossen vol reeen en wilde zwijnen. Misschien heb je geluk en zie je wel een ijsvogel in het dal van de rivier de Roer.

waar kom je langs?

Ontdek het groene karakter van Roerdalen en Wassenberg in Nationaal Park regio Meinweg. Maak kennis met terras landschappen, glooiende heidevelden, beken, vennetjes en bossen vol reeën en wilde zwijnen. Misschien heb je geluk en zie je wel een ijsvogel in het dal van de rivier de Roer.
 

De route

De route start in Wassenberg, Am Rosstor. Je passeert tijdens de route o.a. de Burg Wassenberg, Gartenpark Wassenberg, de Rheinescher Obstgarten, Kasteel Daelenbroeck en de Effelder Waldsee. Nationaal Park De Meinweg is echter het hoogtepunt van de route, waar gevarieerde flora en fauna aanwezig is. Het riviertje de Roer kom je tijdens deze tocht diverse malen tegen. De route volgt knooppunten, zowel aan de Duitse als Nederlandse kant van de grens.
 

Eigenschappen
Route: 35-50 km.
Knooppuntenroute
Route van A naar A

In de buurt

De afstanden genoemd in onderstaande tegels zijn de afstanden vanaf de bovenstaande locatie.

 
 
5,49km
Restaurant
 
5,49km
Terras
 
 
5,78km
Bedrijf te bezoeken
 
6,47km
Brasserie / Lunchroom
 
6,55km
Bezienswaardigheid
 
6,78km
Terras
 
7,96km
Terras
 
7,98km
Restaurant
 
8,05km
Restaurant
 
8,75km
Bezienswaardigheid
 
 
9,66km
Bezienswaardigheid
 
9,68km
Bezienswaardigheid