Fietsroute: Maasfietsroute Limburg

Maasfietsroute Limburg
Prior Gielenstraat 4
6109 AB
Ohé en Laak

Fietsroute

Lengte: 46,95 km. Fietsen langs de (Midden-) Limburgse Maasfietsroute. 'Welkom op de LF Maasroute': zie je een bordje met deze tekst, dan sta je aan het begin van een groot fietsavontuur met de Maas als metgezel.

De Maasfietsroute door heel Limburg
Daar waar de Maas Limburg binnenstroomt, verandert de internationale fietsroute EuroVelo-19 160 kilometer in de Limburgse Maasfietsroute.
Ontdek op de fiets Limburg langs de Maas: vanaf Maastricht, dwars door de nieuwe natuur van RivierPark Maasvallei, langs de verrassende Maasplassen tot aan Nationaal Park de Maasduinen. Neem onderweg een rustmoment bij een of meer van de 10 enorme kunstwerken die speciaal voor Maasroute fietsers langs de route zijn geplaatst. Onderweg kunnen lokale fietsrondjes gemaakt worden om het verblijf langs de maas te verlengen.

De Maasfietsroute door Midden-Limburg
Midden in Limburg komt de Maasfietsroute o.a. door de gemeenten Maasgouw, Roermond en Beesel. In het vlakke landschap is het prettig om te fietsen. Je fietst vanaf Rivierpark Maasvallei langs de Maasplassen naar de historische winkelstad Roermond en verder naar het drakendorp Beesel. Er zijn onderweg vele culinaire mogelijkheden en talrijke historische bezienswaardigheden.
De route van Noord naar Zuid kan gestart worden bij het veerpont Kessel-Reuver. De route van Zuid naar Noord kan gestart worden aan Prior Gielenstraat in Ohé en Laak.

Wil je een papieren versie van de fietsroute? Klik dan hier.

Eigenschappen
Route: 35-50 km.
Knooppuntenroute
Route van A naar B

In de buurt

De afstanden genoemd in onderstaande tegels zijn de afstanden vanaf de bovenstaande locatie.

 
1,43km
Molen / Gemaal van onze partners
 
5,29km
Restaurant
 
5,32km
Brasserie / Lunchroom