Geluksplek 15 Roerdalen: Het Paviljoen van het MERU Bospark

Station 24
6063 NP
Vlodrop
Paviljoen in het bospark in Roerdalen
informatiebord over geluksplek 15

Geluksplek

Het Paviljoen van het MERU Bospark: Ga op spirituele reis in het MERU Bospark in Vlodrop.

Het MERU Bospark

Het Bospark maakt deel uit van het MERU complex (Maharishi European Research University), Station 24, Vlodrop. Het Bospark is ooit ontstaan ten tijde dat het voormalig franciscaans college Sint Ludwig er nog stond. Sinds 1984 is MERU er gevestigd. En grondlegger ervan: de Indiase goeroe Maharishi Mahesh Yogi, heeft er vanaf 1990 ook gewoond en sindsdien is er ook het wereldhoofdkwartier van de beweging voor Transcendente Meditatie en de Vedische kennis, met miljoenen aanhangers, gevestigd. Maharishi stierf in 2008.

Meditaties bij MERU

Bij MERU volgen mensen uit de hele wereld meditaties en opleidingen. Achter de 192 wapperende vlaggen zie je het goudkleurige, houten paleis. Als je hier rondloopt lijkt het of je in een andere wereld bent. In het Bospark ligt een prachtige vijver waarover het bruggetje ligt waarop het paviljoen staat. Rondom de vijver en in het park staat het vol met prachtige rododendronstruiken. Vooral in het begin van de lente is een ware pracht wanneer de ze in bloei staan.

Het Bospark is vrij toegankelijk. Via het paadje aan de rechterkant van de parkeerplaats bij de receptie (bij de slagboom) loop je naar het spirituele Bospark.

Klein geluk uit Roerdalen

Ontdek hier de 26 geluksplekken in de gemeente Roerdalen. Deze plekken, door de inwoners van Roerdalen aangewezen als verborgen parels van geluk, wachten op jouw ontdekking. Van deze plekken zijn er zes speciaal aangemerkt als kindergeluksplekken. Je vindt alle geluksplekken in de kernen van Herkenbosch, Vlodrop, Montfort, Posterholt, Sint Odiliënberg en Melick, evenals in het prachtige buitengebied. Ga naar de website van Klein geluk uit Roerdalen om deze bijzondere plekken te verkennen en de volledige lijst te bekijken.

Praktische informatie

Geluksplek 15 Roerdalen: Het Paviljoen van het MERU Bospark

Station 24
6063 NP
Vlodrop

In de buurt

De afstanden genoemd in onderstaande tegels zijn de afstanden vanaf de bovenstaande locatie.

 
 
5,33km
Wandelroute