Geluksplek 21 De Propeller van Herkenbosch

Steegstraat
6075 AC
Herkenbosch
21. De Propeller van Herkenbosch

Geluksplek

In Herkenbosch vind je twee bijzondere geluksplekken tegenover elkaar.

De Propeller van Herkenbosch

Bij de propeller schuilen verdriet, verlies, strijd, inzet en opoffering. Hij staat symbool voor de zes Engelse vliegtuigen die hier tijdens de Tweede Wereldoorlog werden neergehaald. Daarbij kwamen 27 jonge mannen om. Ook daarover gaat geluk: moed, vrijheid, respect en dankbaarheid. Een vredige plek waar je kunt meeleven met slachtoffers van oorlog en geweld.

Locatie

Op deze locatie vind je tevens een Mariakapelletje. Dit is een sociale buurt met een eigen buurtvereniging: de Dr. Biermansput. Om het vijftigjarig bestaan te vieren, bouwde de buurt in 1996 dit Mariakapelletje.

Klein geluk uit Roerdalen

Ontdek hier de 26 geluksplekken in de gemeente Roerdalen. Deze plekken, door de inwoners van Roerdalen aangewezen als verborgen parels van geluk, wachten op jouw ontdekking. Van deze plekken zijn er zes speciaal aangemerkt als Kindergeluksplekken. Je vindt alle geluksplekken in de kernen van Herkenbosch, Vlodrop, Montfort, Posterholt, Sint Odiliënberg en Melick, evenals in het prachtige buitengebied. Ga naar de website van Klein geluk uit Roerdalen om deze bijzondere plekken te verkennen en de volledige lijst te bekijken.

Praktische informatie

Geluksplek 21 De Propeller van Herkenbosch

Steegstraat
6075 AC
Herkenbosch

In de buurt

De afstanden genoemd in onderstaande tegels zijn de afstanden vanaf de bovenstaande locatie.

 
 
 
 
3,71km
Wandelroute
 
4,89km
Fietsroute
 
 
7,83km
Fietsroute
 
7,83km
Wandelroute