Geluksplek 22: de Gelukspijlers van de Fietsbrug

Melicker Oheweg
6074 ES
Melick
Geluksplek 22: de Gelukspijlers van de Fietsbrug

Geluksplek

De Gelukspijlers van de Fietsbrug is geluksplek 22: Deze fietsbrug is letterlijk het middelpunt van Roerdalen.

Zelfsturend vermogen

Nederlandse jongeren zijn de gelukkigste ter wereld. De fiets is er een goed symbool van. Nergens ter wereld zijn er zoveel fietsende jongeren als in Nederland. Hoog 'zelfsturend vermogen' is een basisvoorwaarde voor geluk. Dat is gebaseerd op drie pijlers: autonomie, competentie en verbondenheid. Dit is de ideale plek om stil te staan bij deze gelukspijlers.  Kijken naar de stroming, de waterstand en de kleur van de Roer.

Fietsbrug tussen Paarlo en Melick

De fietsbrug ligt tussen Paarlo en Melick. Wanneer je de fietstocht start vanaf de parkeerplaats bij Oetsjpanning De Meuleberg volg je het fietsknooppuntennetwerk richting knooppunt 67 en 73. Tussen deze knooppunten bevindt zich de fietsbrug. Via knooppunt 72-71-77 en 76 kom je weer op je beginpunt. Lengte van deze fietsroute is ongeveer 14km.

Klein geluk uit Roerdalen

Ontdek de 26 geluksplekken in de gemeente Roerdalen. Deze plekken, door de inwoners van Roerdalen aangewezen als verborgen parels van geluk, wachten op jouw ontdekking. Van deze plekken zijn er zes speciaal aangemerkt als Kindergeluksplekken. Je vindt alle geluksplekken in de kernen van Herkenbosch, Vlodrop, Montfort, Posterholt, Sint Odiliënberg en Melick, evenals in het prachtige buitengebied. Ga naar de website van Klein geluk uit Roerdalen om deze bijzondere plekken te verkennen en de volledige lijst te bekijken.

Praktische informatie

Geluksplek 22: de Gelukspijlers van de Fietsbrug

Melicker Oheweg
6074 ES
Melick

In de buurt

De afstanden genoemd in onderstaande tegels zijn de afstanden vanaf de bovenstaande locatie.

 
 
 
2,55km
Fietsroute
 
 
5,44km
Wandelroute
 
 
6,30km
Fietsroute
 
6,31km
Wandelroute