Treurwilgen Roerdalen

Geluksplek 24 De Treurwilgen van de Kerkberg

De Treurwilgen van de Kerkberg: Van hieruit zie je goed hoe de grote Neoromaanse kerk op een helling ligt: Een kerkberg.

Geluksplek 24. De Treurwilgen van de Kerkberg

Op de helling stond al meer dan 1000 jaar geleden een houten kerk. De kapel in het dal staat onder hemelhoge treurwilgen en beuken. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd ze verwoest. Maar de buurt heeft de kapel weer opgebouwd. Dat gebeurde met veel vakmanschap en duurzame materialen: een vloer van natuursteen, muren van veldbrandsteen, hardstenen zuilen, een smeedijzeren hek en muizentanden boven aan de zijgevels.

Gewoon op het bankje zitten en luisteren naar het ruisen van de bomen. Dat is pas genieten. De kapel achter de Sint Martinuskerk van Vlodrop ligt aan de kruising Kerkbergweg/Kasteelweg. Je kunt parkeren op de Markt en dan naar de kapel lopen. 

Klein Geluk in Roerdalen - Geluksplekken

De Gelukspekken van Roerdalen. Elke plek is een mooi beginpunt om te werken aan je eigen geluk. Op elke plek dagen de geluktips je uit om op een unieke manier aan de slag te gaan. Er is een handig boekje gemaakt waarin al deze Geluksplekken in de gemeente Roerdalen staan beschreven. In dit boekje vind je een plattegrondje en alle achtergrondinfo over de Geluksplekken. Je bestelt 'm in onze webshop.

Bekijk hier alle 26 de Geluksplekken in de gemeente Roerdalen

Contact en locatie

Geluksplek 24 Roerdalen: De Treurwilgen van de Kerkberg
Kerkbergweg
6063 AA
Vlodrop