Liberation Route luisterplek Nederweert - Heftige strijd om de Vlootbeek

Luisterplek Nederweert - Heftige strijd om de Vlootbeek
Mgr. Kreijelmansstraat
6031 BP
Nederweert
Portretfoto van korporaal Henri Eric Harden
Herdenking bij de Liberation Route luisterplek in Nederweert
Close up van korporaal Henri Eric Harden tussen zijn kameraden

Liberation Route luisterplek

De Liberation Route laat je beleven wat zich in 1944 en 1945 afspeelde in Nederland en de Duitse grensstreek. Op meer dan 20 locaties in Limburg liggen Maaskeien met een Liberation Route luisterplek.

Liberation Route luisterplek Nederweert

Op iedere Liberation Route luisterplek is een hoorspel te beluisteren over de indrukwekkende belevenissen van één of meerdere personen tijdens de laatste oorlogsjaren. In Nederweert luister je naar het verhaal over korporaal Henri Eric Harden en de strijd om de Vlootbeek.

Heftige strijd om de Vlootbeek

"Het is bitterkoud als de commando’s van het 45ste Royal Marines in de vroege ochtend van 23 januari 1945 te voet, kruipend en sluipend optrekken naar Maasbracht en Brachterbeek. Ze komen onder zwaar machinegeweervuur te liggen van de paramilitairen van de Hübner Fallschirmjäger. Deze hebben zich achter de Vlootbeek ingegraven.

Al snel raken een aantal commando’s gewond en zij liggen in het open veld in de sneeuw. Korporaal Henri Eric Harden is als korporaal verbonden aan de medische staf. Hij gaat met gevaar voor eigen leven naar de gewonden toe…"

Klik hier voor de opname: Heftige strijd om de Vlootbeek