Limburgs Museum in Venlo

Limburgs Museum in Venlo
Keulsepoort
5911 BX
Venlo
Het Limburgs Museum van buitenaf gezien
Koppel koopt tickets voor het Limburgs Museum
Kinderen bekijken de tablets die bij de vitrines horen

Museum

Het Limburgs Museum is het museum voor cultuur en geschiedenis in Limburg.

Het Limburgs Museum

Ontdek in het Limburgs Museum in Venlo hoe duizenden jaren geleden de geschiedenis van Nederland begon. Hier vestigden zich de eerste mensen en boeren. Hier kwamen de Romeinen ons land binnen, leefden de eerste christenen en ontstonden de eerste steden.

Met interactieve tentoonstellingen, evenementen en de mooiste verhalen voor jong en oud wekt het museum de geschiedenis en cultuur van Limburg tot leven. Met dat verleden én het heden kijk je naar de toekomst.

Of je nu in Limburg geboren bent of van over de provinciegrenzen komt: het Limburgs Museum is er voor iedereen.

Het Limburgs Museum. Van ós. Voor iedereen.

Bijzondere locatie 

Het museum staat op een plek waar eeuwenlang de stadsmuren en vestingwerken van de stad Venlo lagen. Nadat deze in 1870 gesloopt waren werd het terrein gebruikt als rangeeremplacement voor particuliere spoorwegmaatschappijen, die via Venlo een belangrijke internationale verbinding onderhielden. Aan de zijde van het station is tevens het oudst in Nederland bewaard gebleven tankstation terug te vinden. Dit Esso tankstation werd gebouwd in 1933 en heeft sinds de jaren zeventig aan verscheidene instanties en bedrijven onderdak geboden. De geschiedenis van het terrein is voor architect Jeanne Dekkers een belangrijke bron van inspiratie geweest bij de totstandkoming van haar ontwerp voor het museum.

Venlose binnenstad

Gelegen in de Venlose binnenstad, recht tegenover het station, is het Limburgs Museum prima bereikbaar. Je bent van harte welkom van dinsdag tot en met zondag, tussen 11:00 tot 17:00 uur.  Ook kun je terecht bij het Museumcafé

Bekijk de website van het Limburgs Museum voor meer informatie. 

Praktische informatie

Limburgs Museum in Venlo

Limburgs Museum in Venlo
Keulsepoort
5911 BX
Venlo
Dag Time slot Reactie
zondag: 11:00 - 17:00
maandag: Gesloten
dinsdag: 11:00 - 17:00
woensdag: 11:00 - 17:00
donderdag: 11:00 - 17:00
vrijdag: 11:00 - 17:00
zaterdag: 11:00 - 17:00