Recreatieplas Schroevendaalse plas

De Schroevendaalse plas is net als alle andere maasplassen ontstaan door grindwinning. Dicht bij deze plas ligt de Dilkensplas waar je lekker kunt vertoeven aan het dagstrand. Bij de Schroevendaalse plas bevindt zich een jachthaven.

Deze jachthaven beschikt over een passantehaven. Dit is voor boten tot 16 meter. U kunt dan gebruik maken van alle faciliteiten die de jachthaven en camping te bieden hebben. Honden zijn welkom, mits ze aangelijnd zijn en het baasje altijd een hondenpoepzakje bij heeft. Verder beschikt deze jachthaven ook over een trailerhelling.

Boven op de dijk bevindt zich Brasserie de Maasterp waar u terecht kunt voor een kop koffie, lunch en een uitgebreid dinner. Vanaf het terras heeft u prachtig uitzicht over de plas en de jachthaven. In het najaar is de Schroevendaalse plas vooral een mooie stek om te vissen. Er zijn grote karpers en snoeken. Het zicht is over het algemeen goed en er zit veel vis in de plas.

Rondom deze plas kan er ook mooi gewandeld worden. De wandelroute prachtplekken Eiland in de Maas (12,3 km) komt langs de 3 grindplassen van Ohé en Laak. Dit zijn de Teggerse plas, de Dilkensplas en de Schroevendaalseplas. Verder komt deze mooie wandelroute ook langs de geleenbeek. De route gaat door Stevensweert en Ohé en Laak, deze dorpen liggen tussen twee maasarmen. Deze unieke ligging heeft de historie van beide dorpen behaald.

Eigenschappen
Sanitair algemeen gebruik
Horeca voorziening aanwezig
Huisdieren toegestaan
Varen toegestaan
Ligstrand aanwezig
Vissen toegestaan
Trailerhelling aanwezig
Jacht-, passantenhaven aanwezig
Parkeerplaats aanwezig

In de buurt

De afstanden genoemd in onderstaande tegels zijn de afstanden vanaf de bovenstaande locatie.

 
1,38km
Molen / Gemaal van onze partners
 
2,27km
Restaurant
 
2,65km
Eetcafé
 
2,76km
Watersport
 
 
5,14km
Restaurant
 
5,40km
Restaurant
 
 
5,56km
Restaurant
 
5,90km
Brasserie / Lunchroom
 
5,90km
Restaurant
 
5,93km
Pannenkoekenrestaurant
 
5,97km
IJssalon
 
6,03km
Restaurant
 
6,50km
Restaurant
 
6,77km
Restaurant
 
8,37km
Restaurant