Rijstal Venhof

Vandaag geopend tot 0:
Rijstal Venhof
Venhof 2
6075 NE
Herkenbosch
Ruiters in De Meinweg
Huifkar
Buitenrijden groep
Mennen in natuurgebied
Paard op buitenrit

Manege

Manege rijstal Venhof is sinds drie generaties een familiebedrijf.  Gelegen aan de rand van Nationaal Park De Meinweg, is Rijstal Venhof. Een ware oase van rust en groene natuur. Het park ligt ten oosten van Roermond en heeft een oppervlakte van maar liefst 1.800 ha.

Paardensport voor jong en oud

Bij Rijstal Venhof staat de paardensport centraal. Zowel kinderen als volwassenen kunnen bij ze onder vakkundige en gecertificeerde instructie leren paardrijden of hun kennis opfrissen. Voor dit doel staat een groot aantal manegepaarden van verschillende grootte, ras en onderwijsniveau klaar.

Maar Rijstal Venhof biedt ook de kans om privé-paarden te stallen en ook voor deze zijn optimale bewegings- en trainingsomstandigheden geboden. In aanvulling op de opleiding en de examen FNRS Ruiter- en Menbewijs organiseren wij ook regelmatig kleine en grote concoursen in het kader van de FNRS F-proeven.

Het aangrenzende Nationaal Park De Meinweg biedt bovendien een uitgebreid en goed onderhouden netwerk van ruiterpaden voor lange buitenritten. Maar ook voor wie liever zijn paard aanspant en met de koets op de weg wil, zit je bij Rijstal Venhof precies goed.

Activiteiten 


Begeleide buitenritten
Wat is er nu mooier dan genieten op een heerlijke zonnige dag van een prachtige rit door de natuur op een paard! En zeker wanneer dit natuurgebied in De Meinweg ligt. Wil je ook een keer mee op een begeleide buitenrit op onze brave manegepaarden? Ook geschikt voor beginners. Bel of mail ons voor meer informatie.

Huifkartocht
Plan een huifkartocht door de Meinweg. Onze huifkar biedt plaats aan 20 personen, ook geschikt voor rolstoelen. Nog een picknick erbij? Dat kan. Zij organiseren voor je een leuke dag voor je bedrijfsuitje of familiefeest.

Poetscursus
Voor de kleine ruitertjes is er elke zaterdag tussen 14.00 en 15.00 uur een snuffelcursus.

Kinderfeest bij Venhof
Nog geen idee voor je kinderfeestje? Zij organiseren voor jullie een onvergetelijke dag.

Praktische informatie

Rijstal Venhof

Rijstal Venhof
Venhof 2
6075 NE
Herkenbosch
Dag Time slot Reactie
zondag: 10:00 - 24:00
maandag: Gesloten
dinsdag: Gesloten
woensdag: 11:00 - 24:00
donderdag: 11:00 - 24:00
vrijdag: 11:00 - 24:00
zaterdag: 10:00 - 24:00

Toelichting: Keuken open van 12:00 tot 20:00 uur.

Honden zijn welkom.

Ook op deze locatie

In de buurt

De afstanden genoemd in onderstaande tegels zijn de afstanden vanaf de bovenstaande locatie.

 
 
7,51km
Ruiterroute