Rijstal Venhof

Manege Rijstal Venhof is sinds drie generaties een familiebedrijf. Gelegen aan de rand van Nationaal Park De Meinweg, is Rijstal Venhof een waar paradijs voor paardenliefhebbers. De Meinweg ligt ten oosten van Roermond en heeft een oppervlakte van maar liefst 1.800 ha. Met vele kilometers aan ruiter- en menroutes is dit gebied de place to be in Limburg.

Paardensport voor jong en oud

Bij Rijstal Venhof staat de paardensport centraal. Zowel kinderen als volwassenen kunnen bij Venhof onder vakkundige en gecertificeerde leiding leren paardrijden of hun kennis opfrissen. Voor dit doel staat een groot aantal manegepaarden van verschillende grootte, ras en onderwijsniveau klaar.

Maar Rijstal Venhof biedt ook de kans om privé-paarden te stallen en ook voor deze paarden zijn optimale bewegings- en trainingsomstandigheden geboden. In aanvulling op de opleiding en de examen FNRS Ruiter- en Menbewijs organiseert Rijstal Venhof ook regelmatig kleine en grote concoursen in het kader van de FNRS F-proeven.

Het aangrenzende Nationaal Park De Meinweg biedt bovendien een uitgebreid en goed onderhouden netwerk van ruiterpaden voor lange buitenritten. Maar ook voor wie liever zijn paard aanspant en met de koets weg wilt, zit precies goed bij Rijstal Venhof.

Activiteiten Rijstal Venhof

Begeleide buitenritten
Wat is er nu mooier dan genieten op een heerlijke zonnige dag van een prachtige rit door de natuur op een paard! En zeker wanneer dit natuurgebied Nationaal Park De Meinweg is. Wil je ook een keer mee met een begeleide buitenrit op de brave manegepaarden? Ook geschikt voor beginners. Bel of mail voor meer informatie.

Huifkartocht
Plan een huifkartocht door de Meinweg. De huifkar van Rijstal Venhof biedt plaats aan 20 personen, ook geschikt voor rolstoelen. Nog een picknick erbij? Dat kan. Venhof organiseert een leuke dag voor jouw bedrijfsuitje of familiefeest.

Poetscursus
Voor de kleine ruitertjes is er elke zaterdag tussen 14.00 en 15.00 uur een snuffelcursus.

Kinderfeest bij Venhof
Nog geen idee voor je kinderfeestje? Rijstal Venhof organiseert een onvergetelijk feestje waar de kinderen het nog lang over zullen hebben.

Openingstijden

Dag Time slot Reactie
zondag: 10:00 - 24:00
maandag: Gesloten
dinsdag: Gesloten
woensdag: 11:00 - 24:00
donderdag: 11:00 - 24:00
vrijdag: 11:00 - 24:00
zaterdag: 10:00 - 24:00

Toelichting: Keuken open van 12:00 tot 20:00 uur.

Honden zijn welkom.

Ook op deze locatie

In de buurt

De afstanden genoemd in onderstaande tegels zijn de afstanden vanaf de bovenstaande locatie.

 
 
6,89km
Ruiterroute
 
7,51km
Ruiterroute