Manege

Rijstal Venhof

Manege rijstal Venhof is sinds drie generaties een familiebedrijf. Paardrijden in nationaal park De Meinweg. Gelegen aan de rand van Nationaal Park De Meinweg, is Rijstal Venhof een ware oase van rust en groene natuur. Het park ligt ten oosten van Roermond en heeft een oppervlakte van maar liefst 1.800 ha.

Bij Rijstal Venhof staat de paardensport centraal. Zowel kinderen als volwassenen kunnen bij ons onder vakkundige en gecertificeerde instructie leren paardrijden of hun kennis opfrissen. Voor dit doel staat een groot aantal manegepaarden van verschillende grootte, ras en onderwijsniveau klaar.

Maar Rijstal Venhof biedt ook de kans om privé-paarden te stallen en ook voor deze zijn optimale bewegings- en trainingsomstandigheden geboden. In aanvulling op de opleiding en de examen FNRS Ruiter- en Menbewijs organiseren wij ook regelmatig kleine en grote concours in het kader van de FNRS F-proeven.

Het aangrenzende Nationaal Park De Meinweg biedt bovendien een uitgebreid en goed onderhouden netwerk van ruiterpaden voor lange buitenritten. Maar ook voor wie liever zijn paard aanspant en met de koets op de weg wil, zit bij Rijstal Venhof precies goed.

Begeleide buitenritten
Wat is er nu mooier dan genieten op een heerlijke zonnige dag van een prachtige rit door de natuur op een paard! En zeker wanneer dit natuurgebied in De Meinweg ligt. Wil je ook een keer mee op een begeleide buitenrit op onze brave manegepaarden? Ook geschikt voor beginners. Bel of mail ons voor meer informatie.

Huifkartocht
Plan een huifkartocht door de Meinweg. Onze huifkar biedt plaats aan 20 personen, ook geschikt voor rolstoelen. Nog een picknick erbij? Dat kan. Wij organiseren voor u een leuke dag voor uw bedrijfsuitje of familiefeest.

Poetscursus
Voor de kleine ruitertjes is er elke zaterdag tussen 14.00 en 15.00 uur een snuffelcursus.

Kinderfeest bij Venhof
Nog geen idee voor je kinderfeestje? Wij organiseren voor jullie een onvergetelijke dag.

Contact en locatie

Rijstal Venhof
Venhof 2
6075 NE
Herkenbosch
Ook op deze locatie

In de buurt

De afstanden genoemd in onderstaande tegels zijn de afstanden vanaf de bovenstaande locatie.

 
Ruiterroute, Menroute
1,13km
 
Vakantiehuis / Chalet, Ruiterroute, Menroute
6,89km
 
Ruiterroute
7,51km

Wanneer

zondag: 10:00 - 24:00
maandag: Gesloten
dinsdag: Gesloten
woensdag: 11:00 - 24:00
donderdag: 11:00 - 24:00
vrijdag: 11:00 - 24:00
zaterdag: 10:00 - 24:00

Toelichting: Keuken open van 12:00 tot 20:00.

Honden zijn welkom.