Maaseikin België

Maaseik, dat is cultuur en natuur

Kom en laat je zintuigen prikkelen... Want Maaseik leent zicht uitstekend voor een dagje uit, een weekendje weg, een korte of zelfs langere vakantie. Bewonder het rijke cultuurhistorisch verleden, beleef de natuur op het water, langs het water of in onze bossen. Proef het bourgondische leven en de liefde voor de eigen streekproducten en droom weg in één van de vele authentieke logies die Maaseik rijk is.

Cultuur

Maaseik en haar inwoners zijn bijzonder trots op het patrimonium, met 30 Vlaamse topstukken, unieke musea, molens, topprogramma van het cultuurcentrum, de vele grote en kleine evenementen en vooral het bruisende verenigingsleven, de motor van het culturele leven!

Bandjes spelen muziek voor een vol terras op de Markt in Maaseik

Musea

Dankzij de Maas is Maaseik een stad met een rijk verleden en kan je er een veelheid aan objecten van grote kunsthistorische waarde komen bewonderen. De Maaslandse renaissancegebouwen in de binnenstad ademen een bijzondere sfeer uit. Eigenlijk is Maaseik één groot openluchtmuseum, waar je even kan terugreizen in de tijd

close up van een oud geschrift tentoongesteld in het museum van Maaseik

Sfeervol genieten

De wereld vanachter je zonnebril aan je voorbij laten gaan. Geniet van de gemoedelijke sfeer en kom tot jezelf. Niks moet, alles kan. Relaxen op een terrasje? Paar uurtjes shoppen in de smaakvolle boetieks? Uitgebreid tafelen vanavond met vrienden of liever een romantische tête-à-tête? Geen stress, maar je eigen gevoel volgen en de dag invullen op jouw manier en jouw tempo.

Dames genieten van een drankje op het terras in Maaseik

Outdoorbeleving

Rivierpark Maasvallei, Nationaal Park Hoge Kempen en GrensPark Kempen-Broek. 3 natuurparken met elk hun eigenheid, maar allen het neusje van de zalm qua natuurbeleving. 3 grote bakens van beschermde natuur, met één grote gemene deler: Maaseik! Wie houdt er niet van wandelen en fietsen? De vele routes zijn hier letterlijk onbegrensd! Maar ook fans van ruiter-, watersport en hengelen komen ruimschoots aan hun trekken. Ga zelf op pad  of schrijf je in voor een actieve beleving met een ranger. De prachtige omgeving zal je het hele jaar door verrassen. De batterijen opladen en je zorgen vergeten, één met de natuur ontdek je je eigen kracht.

Kinderen op de banaan op de Maasplassen bij Maaseik