Een koppel fietst langs de Maas

MaasfietsrouteLimburg

Fietsen langs de Limburgse Maasfietsroute

‘Welkom op de LF Maasroute’: zie je een bordje met deze tekst, dan sta je aan het begin van een groot fietsavontuur met de Maas als metgezel. Daar waar de Maas Limburg binnenstroomt, verandert de internationale fietsroute EuroVélo 19 voor 160 kilometer in de Limburgse MaasrouteBestel hier je fietskaart voor de Maasfietsroute, traject Limburg, en ontdek de provincie al rollend op de fiets.

De Maasfietsroute door Midden-Limburg 

Midden in Limburg komt de Maasfietsroute onder meer door de gemeenten Maasgouw, RoermondPeel en Maas en Beesel. Het vlakke landschap is prettig te fietsen. Je fietst vanaf Rivierpark Maasvallei langs de Maasplassen naar de historische winkelstad Roermond en verder naar drakendorp Beesel. Er zijn onderweg vele culinaire mogelijkheden en talrijke historische bezienswaardigheden. 

Een koppel fietst door een poort

Internationale Maasfietstocht

De Internationale Maasfietstocht is een mooie uitdaging voor elke fietser. Deze route start vanaf de bron van de Maas in Frankrijk en loopt via België, tot aan de monding in Hoek van Holland. Je fietst tijdens deze 1050km lange route door knusse stadjes, Maasdorpjes en een gevarieerd landschap. De route loopt via de Belgische Ardennen het Nederlandse Limburg in en verlaat de provincie weer in Bergen. 

Twee meiden op fietsvakantie rijden over een bospad

Kunst langs de Maas

Eventjes van de pedalen en in alle rust genieten van de mooie omgeving. Dit was de inspiratie voor de Limburgse kunstenaar Patrick Kusters om tien enorme zitplaatsen te creëren langs de Limburgse Maasroute. Elk kunstwerk verwijst naar een bijzonder verhaal uit de gemeente waarin je je bevindt. Maak een leuke selfie op de verschillende locaties en deel hem met de hashtag #MaasrouteLimburg.

kunstwerk langs de Maas in Beesel

Extra lussen Maasfietsroute

Is de route niet lang genoeg voor je? Fiets dan nog wat verder! Er zijn in Limburg vier aansluitende fietslussen uitgezet. Zo kan je de route langer maken en het meeste uit je fietsvakantie in deze mooie omgeving halen.

Bekijk hier de extra lussen.

Wielrenner op een verharde weg in de natuur