Wijngaard Thorn

Maasgouw in Limburg

Ontdek de pittoreske plaatsjes in de gemeente Maasgouw

In Maasgouw vind je veel pittoreske plaatsjes. Zo vind je hier het Eiland in de Maas, met de dorpen Ohé en Laak en het vestingstadje Stevensweert. Op een kwartiertje afstand van Stevensweert vind je het prachtige witte stadje Thorn. Ook het oude centrum in Wessem is een bezoekje waard. Neem zeker ook eens een kijkje in Maasbracht. Dit is de thuishaven voor de beroepsvaart. Hier ligt één van de grootste binnenvaarthavens van Nederland. De indrukwekkende Drielingsluis heeft met 11,85 meter het grootste verval van alle sluizen in Nederland! 

Natuur en water

Maasgouw is onderdeel van het Maasplassengebied, het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland. In de gemeente Maasgouw vind je ook verschillende fijne natuurgebieden. Deze vind je onder aan deze pagina.

Combi-ticket 3 musea gemeente Maasgouw 

In 2022 bezoek je 3 musea in Maasgouw met korting. Betaal 1 volle entree en bezoek de andere musea met het combi-ticket voor de helft van de prijs. Deelnemende musea: het Maas Binnenvaartmuseum, het Museum Thorn, het Streekmuseum Stevensweert/Ohé en Laak. Ook het Museum van de Vrouw in Echt doet hier aan mee.