Op Camino naar Santiago de Compostela 

Op camino naar Santiago de Compostela

De Camino de Santiago

Het wandelen of fietsen van een van de meest bekende pelgrimsroute, de Sint Jacobsroute (Camino de Santiago in het Spaans) is de afgelopen jaren enorm in populariteit toegenomen. Santiago de Compostela is via heel veel verschillende camino's te bereiken. De route door Limburg is daar één van.

Bezinning

De beweegreden waarom men deze lange afstandsroute wilt gaan wandelen of fietsen zijn enorm divers. Zo doet de een het om af te schakelen van de dagelijkse drukte, een ander om naast persoonlijke inzichten ook verdieping in het contact met de medemens te ontwikkelen. De reden voor bezinning is voor ieder mens anders en zo ook de ervaringen die je tijdens de tocht zult hebben.

Bedevaartsgangers wandelen de Camino de Santiago op weg naar Santiago de Compostella

Minimalistisch

Doordat je reist met minimale bepakking is het een enorme uitdaging maar vooral ook een persoonlijke overwinning om de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela te doen. Hoe je de tocht van Sint Jacob volbrengt is voor iedereen anders. Sommigen doen jaarlijks een etappe, vanuit Nederland is de route ongeveer 2400 kilometer lang. Terwijl er ook pelgrims zijn die een sabbatical nemen om de route te volbrengen.

Man wandelt met minimale bepakking de Camino de Santiago

Camino door Limburg

Wanneer je besluit het Sint Jacobspad te gaan volgen, raden wij je aan om advies in te winnen bij het Nederlands Genootschap van Sint Jacob. In Limburg is de Stichting Pelgrimswegen naar Sint Jacob actief. Samen met de routebeheerders zorgen zij onder andere voor de correcte bewegwijzering van de Jacobsroute door Limburg. In Roermond bestaat de mogelijkheid om als pelgrim te overnachten in de refugio van de Sint Christoffel Kathedraal. Op vertoon van de pelgrimspas, een persoonlijke credential en een betaling van €5,- ontvang je bij Theaterhotel de Oranjerie de sleutels van de refugio.

De schelp die de St. Jacobsroute aanduidt (Camino de Santiago)

Wandelpin

Ga jij binnenkort de camino wandelen of ken jij iemand die deze route gaat wandelen? Dan is het een leuk idee om alvast de wandelpin van de camino cadeau te doen. De wandelpin van de Camino de Santiago is te bestellen via de webshop van Hart van Limburg.

De wandelpin van de St. Jacobsroute (Camino de Santiago)