Fietsen in Roermonnd

Op de fiets naar Roermond

Naar Roermond op de fiets

Roermond is goed bereikbaar voor alle soorten fietsers. Naast de vele onbewaakte fietsrekken zijn in het centrum veel gratis bewaakte fietsstallingen te vinden. De fietsrekken staan verspreid over de binnenstad nabij de winkels. De locaties van de fietsrekken-en stallingen vind je hier.

Voor wegwijzing in en om Roermond kun je gebruik maken van de fietsknooppunten. Plan je route met de fietsroute planner van Hart van Limburg.

Gratis oplaadpunten e-bikes

De Roermondse binnenstad heeft vijf gratis oplaadpunten voor e-bikes/elektrische fietsen. Fietsers kunnen hiermee gratis de accu van hun fiets opladen voor de duur van maximaal 60 minuten. Ook kan het oplaadpunt worden gebruikt voor het opladen van bijvoorbeeld een laptop of een telefoon. 

Het eerste oplaadpunt staat bij Markt 31, direct naast de ingang van het stadhuis. Het tweede punt staat naast de parkeerautomaat ter hoogte van huisnummer 4 aan de Markt. Het derde en het vierde punt is een wandcontactdoos in de bewaakte fietsenstalling in de Neerstraat en in het Kloosterwandplein. Het vijfde punt is een oplaadpaal die werkt op zonne-energie. Deze staat in de Molenstraat naast de fietsenrekken