Open Monumentendag Limburg

Op 14 en 15 september openen duizenden monumenten gratis hun deuren voor het publiek tijdens de VriendenLoterij Open Monumentendag 2024. Wil je weten welke monumenten je kunt bezoeken in Limburg? Bekijk hier de monumenten en de evenementen van de VriendenLoterij Open Monumentendag!

Coordinates
 
14 sep
0,0km
 
14 sep
0,0km
 
 
14 sep
0,0km

Open Monumentendag jaarlijks evenement

Op 14 en 15 september openen duizenden monumenten gratis hun deuren voor het publiek tijdens de VriendenLoterij Open Monumentendag 2024. Het is al de 38ste editie van dit inmiddels welbekende evenement in Nederland. De Open Monumentendag is veel meer dan alleen het bekijken van monumenten. Het doel is dat iedereen de monumenten kan beleven. Daarom organiseren de comités tal van bijzondere activiteiten op en rond de monumenten. Dit jaar gaat het óók om de reis tussen de bestemmingen en de manier waarop je de monumenten bezoekt.

Thema Open Monumentendag 2024: Onderweg

"Onderweg!" belicht de impact van reizen, vervoer en communicatie op Nederland, van landschap tot leefwijze. De reis zelf, de transformatie van oud naar nieuw, staat centraal. We verkennen hoe deze dynamiek door de eeuwen heen het land heeft gevormd, steden heeft getekend en onze manier van leven heeft beïnvloed. Naast de fysieke reis, gaan we dieper in op de plekken die we achterlaten en betreden. We bekijken (reis)verhalen, migratie, toerisme, ontdekkingsreizen en de kracht van de verbeelding. "Onderweg!" is een reis door de tijd en de ruimte, die ons verbindt met onze geschiedenis en ons inspireert om de toekomst te verkennen.