De Roerkade in Roermond

Roermondin Limburg

De stad Roermond

Roermond: stad aan het water. Geniet van de bourgondische levensstijl en van de vele hotspots. De historische binnenstad met haar vele winkels en restaurantjes is absoluut een bezoekje waard! De stad is rijk aan cultureel erfgoed. In de binnenstad vind je veel historische gebouwen en monumenten. Roermond is de stad van Pierre Cuypers. Op veel plaatsen in de stad zie je de invloeden van Cuypers terugkomen.

Winkelen in Roermond

Roermond is een heerlijke winkelstad. Van boetiekjes in monumentale panden in de binnenstad, tot het Designer Outlet Roermond dat jaarlijks meer dan acht miljoen modebewuste koopjesjagers trekt. In het centrum vind je veel sfeervolle pleinen en terrasjes en net buiten het centrum kun je winkelen bij het Retail Park Roermond en de Huis- en Tuinboulevard.

Natuur en watersport in Roermond

Vanaf de Roerkade in de binnenstad, vertrekken diverse rondvaarten over de Maas en de Maasplassen. De Maasplassen vormen onderdeel van het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland. Roermond is hiernaast een prima vertrekpunt voor tochten door de diverse natuurgebieden in Midden-Limburg.