Stolpersteine in Limburg

Stolpersteine Roermond

Stolpersteine

Stolpersteine, oftewel struikelstenen, is een project van de Duitse kunstenaar Gunter Demnig. Deze gedenkstenen vormen door heel Europa een tastbare herinnering aan de joodse slachtoffers die nooit terugkeerden uit de concentratiekampen. De Stolpersteine zijn voorzien van een messing plaatje van 10x10 cm met naam, geboorte- en sterfdatum in de stoep voor het woonhuis van de gedeporteerde(n).

Venray, Leudal en Roermond

Onder andere in de gemeente Venray, de gemeente Leudal en de gemeente Roermond zijn Stolpersteine te vinden. Op verschillende adressen in het centrum van de stad of in de kleine dorpskernen liggen deze indrukwekkende gedenkstenen.

Audiotour Roermond

In Roermond heeft het Gemeentearchief Roermond met medewerking van het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg een audiotour langs de Stolpersteine in Roermond samengesteld. Download en installeer de app op je telefoon en luister al wandelend naar de indrukwekkende verhalen die achter de Stolpersteine in Roermond schuilgaan. Kijk op Audiotour — Gemeentearchief Roermond voor meer informatie.