Treintrips met de fiets Limburgse Asperges 

Treintrips met de Fiets

Stap op de trein en geniet van het Limburgse voorjaar met een asperge fietsroute. Vier routes met verschillende treinstations als startpunten (Roermond, Weert, Venray, Swalmen en Reuver) - allemaal  bereikbaar met de NS of Arrivatrein - leiden je door het prachtige Limburgse landschap, met uitgestrekte aspergevelden zover het oog reikt.

Duurzaam genieten:

  • Laat de auto thuis en reis comfortabel en klimaatvriendelijk met de trein.
  • Geniet van de frisse buitenlucht en bourgondische Limburgse gastvrijheid.

Fiets huren:

Neem jij liever niet je eigen fiets mee?

Huur een fiets!

 

Proef de streek!

  • Onderweg stop je bij natuurlijk bij een van de vele terrasjes die langs de route liggen. 
  • Bij boerderijwinkels en standjes langs de weg koop jij verse asperges, om thuis ook te genieten van deze heerlijke groenten.
  • Ontdek dat de Limburgers meer met asperges doen dan alleen als groenten serveren. Wist je bijvoorbeeld dat er ook asperge-ijs, -kaas en - jam verkrijgbaar zijn? 

Boek een mini-vakantie!

Wil je optimaal genieten van Limburg in het voorjaar? Boek dan één van de arrangementen hieronder!

Arrangementen

Via station: Venray

Fiets langs het witte goud met de 53 Km. lange fietsroute: Asperge & Fruitroute Venray. Geniet van lokale lekkernijen en de prachtige natuur. En voor het thuisfront neem je verse asperges mee, rechtstreeks van de boer, zo op je bord.

Fietsroute

 

Aspergeveld Venray

Via station Reuver

Fietsroute van bijna 35 kilometer door typisch Limburgse dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan. Deze fietstocht werd gemaakt door lokale bewoonster Anouk en deelt deze graag met ons.

Fietsroute

Asperge Fietsroute

Via station Weert

Dag-fietstocht van 53 Km. Weert en Nederweert staan niet alleen bekend om de vele molens maar ook vlaai en natuurlijk asperges. Kom lekker vroeg, dan kun je onderweg ook van de vele terrasjes genieten.

Fietsroute

Molen Weert

Via station Roermond

Met deze dagtocht snuif je niet alleen de geur van asperges op, maar ook de heerlijke geur van de natuur van de Meinweg. Onderweg passeer je terrasjes en restaurants, waar jij van alles waar Limburg bekend om staat, van kunt genieten .

Fietsroute

Asperge veld