icon/functioneel/groepen

(Stads-)Wandeling met gids

De markt in Thorn

VVV-wandeling: Machtige vrouwen van Thorn

Thorn een feministisch bolwerk? Achthonderd jaar lang werd het ministaatje geregeerd door adellijke dames. Onder leiding van een VVV-gids ontdek je de bijzondere geschiedenis van het witte stadje. 

Stiftdames

Thorn was meer dan achthonderd jaar een zelfstandig staatje waar stiftdames onder leiding van een vorstin-abdis de scepter zwaaiden. Al vanaf het ontstaan van het stift is duidelijk dat vrouwen een grote rol spelen. En dat zij eigen baas zijn en zich niet laten overrulen door anderen. 

Prinses Cunegonda

Tijdens de wandeling hoor je de verhalen die een beeld geven van de vrouwelijke macht. Verhalen over een brief naar de paus waarin de dames duidelijk aangeven dat ze buiten de kerk hun eigen kleding kiezen en dat ze vlees eten als zij dat zelf willen. Wandelend door Thorn hoor je ook hoe de verkiezing van de nieuwe vorstin-abdis, Maria Cunegonda verliep. Omkoping en dreigementen werden niet geschuwd in de strijd om de machtigste vrouw van het Land van Thorn te worden. 

Expositie

Deze wandeling is een goede aanvulling op, of juist een mooi begin van, de bijzondere tentoonstelling ‘de Vergeten Prinsessen van Thorn’ in het Limburgs Museum in Venlo. 
Start om 11.00 uur vanaf VVV Thorn.

Prijs:

€ 57,50 per gids

Exclusief:

* Administratiekosten € 5,50

Bijzonderheden:

* Duur: 1 ½ uur
* Per half uur extra € 12,50
* De wandeling is ook uit te breiden met een bezoek aan de Abdijkerk en/of het museum Thorn

* Voor bezoek aan de Abdijkerk buiten de reguliere openstelling geldt een extra toeslag
* De gids begeleidt groepen van maximaal 20 personen. Voor grotere groepen kunnen meerdere gidsen aangevraagd worden
* Bij last-minuteboekingen (binnen 7 werkdagen) worden dubbele administratiekosten in rekening gebracht

* Elke betalende deelnemer ontvangt bij de start een gratis magazine 'Kastelen en tuinen' (twv € 7,95, zolang de voorraad strekt). 

Het is ook mogelijk om de wandeling te boeken in combinatie met een bezoek aan de tentoonstelling 'de Vergeten Prinsessen van Thorn' in het Limburg Museum. Bekijk hier het 'Machtige Vrouwen van Thorn'-arrangement.
 

RESERVEER HIER

Contact and location

Machtige Vrouwen van Thorn
Reserveringsadres: Markt 17
6041 EL
Roermond