Aspergekraampjes langs de aspergeroutes

Limburgse Aspergeroutes

Fietsen door het Land van de Asperges

Limburg is dé aspergeregio van Nederland en daar zijn we maar wat trots op! Zeg je asperges dan zeg je Limburg en zeg je Limburg dan zeg je fietsen. Niet verrassend dus dat er hier tal van aspergeroutes te vinden zijn. Ontdek fietsend het Land van de Asperges en stop bij één van de vele verkooppunten langs de routes om verse asperges te kopen. Op deze pagina vind je een aantal mooie fietstochten die je tijdens het seizoen langs de vele aspergevelden brengt. Ook buiten het seizoen zijn deze routes absoluut de moeite waard om te fietsen.

Fietsroute: Asperges en vers Fruit

Deze 37 km lange fietsroute voert langs de aspergevelden en boomgaarden van Venray. De fietsroute 'Asperges en vers Fruit' is het hele jaar door leuk om te fietsen, maar tijdens het aspergeseizoen is de route heel bijzonder. Zo passeer je verschillende aspergevelden en boomgaarden/boerderijen waar je het witte goud, net vers uit de grond, kunt kopen.

Fietsroute Asperges en vers fruit

Kistje vers gestoken asperges op het veld

Aspergeroute Peel en Maas

Fiets langs aspergevelden, boerderijen en horecagelegenheden om de 'Koningin van de Groente', de asperge, beter te leren kennen. Startpunt van de 'Aspergeroute Peel en Maas' is knooppunt 25 in Helden. Ook het Kerkeböske, Steekmuseum Peel en Maas en het aspergedorp Grubbenvorst liggen op de route. Fiets, kijk en vooral; proef! Lengte van de route is 34 km.

Aspergeroute Peel en Maas

Aspergebord langs de route Peel en Maas

Aspergetocht Roermond en de Meinweg 

De fietsroute 'Aspergetocht Roermond en de Meinweg' gaat over knooppunten en laat je al het moois van Midden-Limburg zien. Je rijdt door een afwisselend landschap van kronkelende beekjes, uitgestrekte bossen en idyllische plaatsjes. Je passeert Nationaal Park de Meinweg en fietst via  rivier de Roer naar Sint Odiliënberg met haar eeuwenoude basiliek. Deze route is het hele jaar erg mooi, maar extra interessant in het voorjaar vanwege de aspergevelden. Lengte: 47,1 km puur genieten!  

Aspergetocht Roermond en de Meinweg

Aan het werk op de aspergevelden in de gemeente Roerdalen

Asperge fietstocht Leudal

Lengte: 48 km. Tijdens de 'Asperge fietstocht Leudal' fiets je langs de bekende 'Asperges te Koop'-borden, verkooppunten en aspergevelden die overal in Limburg te vinden zijn. Breng ook eens een bezoek aan aspergeboerderij Oppe Haes in Roggel, die je na +/- 250 meter passeert na knooppunt 49 op de Sint Elisabethdreef. Ook buiten het aspergeseizoen kan deze route prima gefietst worden, dankzij de afwisseling van open landschap, langs water (kanaal) en bossen.

Asperge fietstocht Leudal

Man aan het werk bij aspergeboerderij Oppe Haes

Fietstocht Asperges Stramproy-Leudal

Lengte: 41 km. In het voorjaar kun je tijdens de fietstocht Asperges Stramproy-Leudal genieten van mooie aspergevelden. Deze route start op het Krekelbergplein in Neeritter richting knooppunt 25 en gaat richting natuurgebied Heioord. Geniet van de bosrijke omgeving, de akkervelden en de vele molens die je passeert. Onderweg kun je één van de verschillende horecagelegenheden een welverdiende pauze inlassen.

Fietstocht Asperges Stramproy - Leudal

Op het terras langs de aspergevelden