Beesel in Limburg

Grauwe Beer Beesel

Karakteristiek dorp Beesel

De gemeente Beesel kenmerkt zich door de Limburgse gemoedelijkheid. Het dorp Beesel is een karakteristiek dorp met monumentale panden en een gezellig marktplein met rondom een aantal horecagelegenheden. Beesel ademt eeuwenoude tradities. Je kunt er genieten van de schoonheid van de lokale keramiek, een toonbeeld van creativiteit.

Beesel is ideaal om te wandelen, fietsen, nordic walken en paardrijden. Ook het buitenland, met onder meer het Brachterwald en de stad Brüggen is comfortabel dichtbij. De grote steden zijn via de autosnelweg makkelijk bereikbaar, net zoals de westelijke zijde van de Maas via het pittoreske fietsvoetveer.

Beleef de legende van Sint-Joris en de draak

Al sinds 1736 wordt de legende van Sint-Joris en de draak in Beesel levend gehouden. Eens in de zeven jaar staat het hele dorp in het teken van deze oeroude strijd tussen goed en kwaad. In zes imposante theatervoorstellingen krijgt het Draaksteken gestalte. Laat je in Beesel verrassen door theaterspel, muziek, zang, gevechten, drama en humor!

Gevarieerd aanbod in Reuver en Offenbeek

Bezoek ook de kernen Reuver en Offenbeek met verschillende winkels en gezellige restaurantjes. Het mooie landschap tussen deze kernen met haar kapellen, kruisen en andere monumenten nodigt uit voor een bezoek. De landschappen  Meerlebroek en Beesels broek en de kleine buurtschappen Ronckenstein en Rijkel zijn zijn zeker de moeite waard om naartoe te gaan.