Hart van Limburg

Koppel wandelt in het bos in het Hart van Limburg tijdens het najaar

Je ervaart het pas als je er bent!

In het Hart van Limburg staat je een ontdekkingsreis te wachten die pas echt tot leven komt wanneer je er bent. Verken kilometers aan wandelpaden door adembenemende landschappen en langs historische bezienswaardigheden. Geniet van de gastvrijheid in knusse B&B's en comfortabele hotels. Proef de lokale keuken in gezellige restaurants en lunchrooms, waar verse streekproducten tot heerlijke gerechten worden omgetoverd. Zie en ontdek de rijke cultuur van de regio in de diverse musea en beleef sfeervolle activiteiten. Hart van Limburg, je ervaart het pas als je er bent!

Word één met de Limburgse natuur

Het Hart van Limburg is dé plek voor een mooie wandeling. Terwijl het buiten kouder wordt, ontstaat er een adembenemend warm kleurenpalet aan de bomen. Om het nog niet te hebben over het heerlijke gevoel dat je krijgt wanneer je lekker door de stapels gevallen bladeren stampt of door vers gevallen sneeuw loopt. En denk eens aan de geur van het bos na een herfstige regenbui. Kortom: wandelen in het Hart van Limburg is een ervaring die al je zintuigen prikkelt. Dus trek je wandelschoenen aan en ga eropuit!

Wandelen door de Limburgse natuur

Koppel wandelt door het bos in het Hart van Limburg

Kom tot rust

Jouw verblijf aan Limburg is natuurlijk niet compleet zonder een overnachting in deze mooie regio. Zo kan je in alle rust op je gemak de omgeving ontdekken. Gelukkig zijn er talloze mogelijkheden om hier te overnachten. Ga jij voor een gezellige bed & breakfast, een luxe hotel of ben je op zoek naar iets aparter en wil je eens een overnachting in een yurt of een echt kasteel proberen? De keuze is aan jou! 

Overnachten in Limburg

Vrouw wordt wakker met een lekker ontbijtje op haar hotelkamer in het Hart van Limburg

Proef Limburg

We hebben het al eens aangekaart: het Hart van Limburg is dé regio waar je uitstekend kunt wandelen. En daar krijg je honger van! Wist je dat het najaar traditioneel gezien ook het seizoen is waarin veel gewassen en landbouwproducten geoogst worden? Dat betekent dat restaurants met verse streekproducten aan de slag gaan om de lekkerste gerechten voor je uit de keuken te toveren. Zo kan jij weer lekker voldaan verder wandelen!

Plekken waar je heerlijk kunt lunchen

Een heerlijk stuk kersenvlaai uit het Hart van Limburg

Musea en tentoonstellingen

Er zijn jammer genoeg ook dagen in Limburg dat we een beetje in de steek gelaten worden door het weer. Gelukkig kan je dan lekker naar binnen. Wist je dat een bezoek aan een museum niet alleen leerzaam is maar ook kan bijdragen aan een goede gezondheid en welzijn? Tijdens een bezoek loop je rond en ben je actief bezig. Daardoor worden de hersenen gestimuleerd en de zintuigen geprikkeld door alles wat er te zien, horen en te beleven is. Bekijk hier het overzicht van musea of klik hieronder voor de tentoonstellingen en exposities die nu te zien zijn.

Tentoonstellingen & exposities

Koppel bekijkt de vaste collectie van Museum W

Stralende uitstapjes

De herfst- en wintermaanden worden gekenmerkt door korte dagen. Daardoor is het vroeg donker en kan het soms wat somber aanvoelen. Veel evenementen en activiteiten hebben echter in deze periode vaak een feestelijke sfeer, met versieringen en stralende verlichtingen. Zo dragen deze evenementen bij aan de warmte en gezelligheid die deze periode ook kenmerken. Zoek de gezelligheid en warmte op tijdens de donkere maanden en geniet van de stralende evenementen en activiteiten samen met familie en vrienden.

Evenementen & Activiteiten

Het Stadhuis van Roermond tijdens de lichtshow RoermondVol Licht