Gebruik Fietsrouteplanner

Fietsen Maas Neer

Fietsen in Limburg

Heb je hulp nodig bij het uitstippelen van jouw eigen fietsroute? In vier stappen ontdek je hoe je de fietsrouteplanner  kunt gebruiken. Ben jij al klaar om jouw eigen route uit te stippelen? Klik dan hier voor de fietsrouteplanner Noord- en Midden-Limburg.

1. Kies jouw startpunt

Vanuit het menu route maken kun je inzoomen tot dat je de nummers van de knooppunten ziet. Klik als eerste op het nummer van het knooppunt waar je wilt starten. Vanuit het startpunt kun je vervolgens je route gaan samenstellen.

fietsrouteplanner Limburg

2. Kies zelf langs welke bezienswaardigheden of terrasjes je fietst

Zijn er specifieke plaatsen waar je langs wilt fietsen, bijvoorbeeld bezienswaardigheden of terrasjes? Dan kun je deze toevoegen aan jouw route door deze aan te vinken onder aan de routeplanner. Zo kun je zelf van te voren al uitstippelen waar en wanneer je lekker kunt pauzeren, op de mooiste plekken. Hoe handig is dat!

POI fietsrouteplanner Limburg

3. Knooppunten verbinden

Vanuit het door jou gekozen startpunt kun je nu jouw eigen route gaan samenstellen. Dit doe je eenvoudig door op de aangrenzende (knoop)punten te klikken. Deze worden rood omlijnd en je ziet hierbij direct de afstanden tussen de knooppunten. Let er bij het samenstellen van de route op dat het knooppuntennetwerk bestaat uit zowel verharde als onverharde paden. De groene lijnen zijn verharde paden, de bruine lijnen zijn halfverharde/onverharde paden. 

Eenvoudig knooppunten verbinden in de routeplanner

4. Bewaar jouw route

Is jouw ideale route compleet? Klik dan onder aan de routeplanner op route afronden. Nu zie je jouw complete route. Je kunt de route nu downloaden of printen. Ook kun je ervoor kiezen om de route op de mail te ontvangen, zodat je deze later kunt gaan fietsen (let er op dat deze in jouw spamfilter terecht kan komen). 

fietsrouteplanner limburg