Het Zuilen Kabinet

Het Zuilen Kabinet

Het Zuilen Kabinet is een project van Angelo Martinus en Geert Loijen. Zij hebben graffiti- en street art kunstenaars uit de hele wereld gevraagd om in Weert hun podium te pakken. Op uitnodiging krijgt de 'urban artist' de vrije hand bij de invulling van een betonnen pilaar van de Boshoverbrug. Inmiddels sieren al 40 kunstwerken deze pilaren. Er is onder meer werk te zien van de Weertse street art kunstenaar Geert Loijen, beter bekend onder de artiestennaam 'Sapo'. Maar ook producties van buitenlandse graffitikunstenaars.

Het Zuilen Kabinet Weert

Pillar of Fame

Alle uitgenodigde artiesten maken een eigen kunstwerk van een van de zuilen, maar er is één zuil die door iedereen gebruikt wordt: de Pillar of Fame. Deze pilaar, of zuil, wordt door alle artiesten ondertekend na het creëeren van hun kunstwerk. Langzaam maar zeker wordt zo ook deze zuil gevuld met kunst.

Pillar of Fame met alle handtekeningen van artiesten

Street art wandeling

Combineer Het Zuilen Kabinet met andere kunst door Weert met de Street art wandeling. Deze route is ongeveer 8 kilometer lang en neemt je mee langs complete murals, beschilderde elektriciteitskastjes en alles wat daartussen valt. 

Deze route kan ook deels op de fiets gedaan worden.

Streetart Weert

Hall of Fame

De Hall of Fame Weert aan de overkant van het kanaal bij Het Zuilen Kabinet is een vrijzone waar iedere graffiti artiest mag komen schilderen.

In tegenstelling tot het Zuilen Kabinet is dit een soort 'oefenplek' waar graffiti/street art artiesten hun eigen podium kunnen pakken. Hier is het aanbod voortdurend in beweging.

Het zuilen kabinet