Het Zuilen Kabinet

De pilaren van het Zuilen Kabinet waar op elke pilaar een ander kunstwerk te zien is.

Kunstwerken op de pilaren van de brug

Het Zuilen Kabinet is een project van Angelo Martinus en Geert Loijen. Zij hebben graffiti- en street art kunstenaars uit de hele wereld gevraagd om in Weert hun podium te pakken. Op uitnodiging krijgt de 'urban artist' de vrije hand bij de invulling van een betonnen pilaar van de Boshoverbrug. Inmiddels sieren al 40 kunstwerken de pilaren van Het Zuilen Kabinet. Er is onder meer werk te zien van de Weertse street art kunstenaar Geert Loijen, beter bekend onder de artiestennaam 'Sapo'. Maar er zijn ook producties van buitenlandse graffitikunstenaars te bewonderen.

The Pillar of Fame

De uitgenodigde street art artiesten maken een eigen kunstwerk van een van de zuilen, maar er is één zuil die door iedereen gebruikt wordt: de Pillar of Fame. Deze pilaar, of zuil, wordt door alle artiesten ondertekend na het creëren van hun kunstwerk. Langzaam maar zeker wordt zo ook deze zuil gevuld met kunst.

Pillar of Fame met alle handtekeningen van artiesten

Hall of Fame

De Hall of Fame Weert aan de overkant van het kanaal bij Het Zuilen Kabinet is een vrijzone waar iedere graffiti artiest mag komen schilderen. In tegenstelling tot het Zuilen Kabinet is dit een soort 'oefenplek' waar graffiti/street art artiesten hun eigen podium kunnen pakken. Hier is het aanbod voortdurend in beweging.

Foto: Johan Horst

Vrouw is bezig met het maken van een mural op de Hall of Fame in Weert

Street Art Tour

Combineer Het Zuilen Kabinet met andere openluchtkunstwerken met de Street Art Tour in Weert. Deze route is ongeveer 8 kilometer lang en neemt je mee langs complete murals, beschilderde elektriciteitskastjes en andere street art die dwars door de binnenstad van Weert te vinden is. Deze route kan ook deels gefietst worden maar pas op, want er zijn ook stukken bij waar je niet mag fietsen!.

Street Art Tour Weert

Agressief jochie afgebeeld op een pilaar van de Boshoverbrug in Weert