Kasteel Blitterswijck gedeeltelijk uitgegraven

Blitterswijck, 28 september 2023 - Stichting Kasteelpark Blitterswijck heeft op zaterdag 23 september 2023 een klein gedeelte van de kasteelruïne in Blitterswijck uitgegraven. De stichting werkt aan een projectplan om het kasteelterrein te ontwikkelen tot volwaardig kasteelpark.

De gedeeltelijke ontgraving dient als vooronderzoek om de technische staat van de funderingen te controleren. Dit moet informatie opleveren voor de architect die aan de slag gaat met een ontwerp. Ook is de informatie input voor het projectplan, waarmee o.a. de benodigde financiering wordt aangevraagd.

De ontgraving heeft o.a. duidelijk gemaakt dat ondergronds nog een deel van de kasteelmuren aanwezig is en dat ook de oorspronkelijke gracht weer zou kunnen worden blootgelegd. Daarnaast zijn er restanten gevonden van houten palen rondom het kasteel en stukken tegel die vermoedelijk in de gang van het kasteel zaten toen het kasteel een nonnenklooster was.

De stichting is blij met de resultaten van de ontgraving. "Dit geeft ons een goed beeld van wat er mogelijk is", aldus voorzitter van de stichting, Jan van den Boom. "We zijn ervan overtuigd dat een kasteelpark een waardevolle toevoeging zou zijn voor Blitterswijck en de omgeving."

Meer informatie over het project Kasteelpark Blitterswijck en de geschiedenis van het kasteel is te vinden op www.kasteelparkblitterswijck.nl