Klassieke Limburgse asperges maken

Klassieke Limburgse Asperges Maken

Zodra het zonnetje in het voorjaar voorzichtig begint te schijnen en de narcissen en krokussen weer in het landschap verschijnen, duiken de velden met wit plastic weer op in het Limburgse landschap. Insiders weten wat dat betekent. De periode van de Limburgse asperge breekt weer aan. Vanaf april tot en met eind juni kun je bij heel veel streekwinkels en verkopers langs de kant van de weg terecht voor een verse portie van het Limburgse Witte Goud. De meest klassieke manier om deze goddelijke groenten klaar te maken delen we graag met jou.

Recept Klassieke Limburgse Asperges Maken

Je kunt het ouderwets of klassiek noemen maar wees eerlijk, de heerlijke smaak van de Limburgse asperges komt het beste tot zijn recht wanneer we de recepten gebruiken  van onze (over)grootmoeder en ouders. En zodra dat je dan je tanden zet in de asperge, die zo gaar is dat het vocht eruit druipt, weet je dat ook jij bent gezwicht voor de klassieke manier van asperges maken.

Ingrediënten

•    2 kilo witte asperges
•    100 gram ongezouten boter
•    4 eieren
•    zout
•    peper
•    nootmuskaat
•    1 klein handje verse bieslook peterselie

Bereiden

1. Schil de asperges en verwijder de onderste 2 cm. Maak hiervan bijvoorbeeld een lekkere soep. Kook de asperges beetgaar. Afhankelijk van de grootte zijn ze in 5-10 minuten gaar. 

2. Kook de eieren hard. Laat ze afkoelen en pel de eieren. Doe de eidooier en eiwit in een apart bakje en prak totdat je fijne kruimels krijgt. 

3. Laat de boter smelten (in de magnetron, stoomoven of pan). Let op dat de boter niet bruin wordt! Kruid de boter met wat peper.

4. Verdeel de asperges over de borden. Strooi wat nootmuskaat, zout en peper over de asperges. Schenk de botersaus erover en garneer met het eigeel en eiwit en wat verse peterselie of bieslook. 

5. Serveer met bijvoorbeeld gekookte aardappels of aardappelpuree.

6. Smullen maar!

Facebook/Instagram

Heb jij dit recept gemaakt en zet je het resultaat op Facebook of Instagram, tag ons dan! Gebruik #hartvanlimburg.