Lentekriebels in Limburg

Fietsen staan op de Roerkade waar de bloemetjes in bloei staan

Beleef de lente in Limburg!

Kom genieten van de prachtige natuur, leuke activiteiten en de gezellige sfeer in Limburg tijdens de lente! Limburg is dé place to be om er met het gezin in het voorjaar op uit te gaan. Ook is het de perfecte bestemming voor een ontspannen vakantie in eigen land. In de lente is Limburg op haar mooist: de bloesems staan volop in bloei en de bomen krijgen weer hun frisse groene kleur. Je kunt heerlijk wandelen of fietsen door het Limburgse landschap. Daarnaast zijn er veel gezellige terrasjes waar je kunt genieten van een verfrissend drankje of een heerlijke lunch met Limburgs meest geliefde streekproduct: de asperge!

Asperges, het witte goud

In Limburg wordt altijd uitgekeken naar de lente. Niet alleen omdat de dagen langer worden, het weer zonniger, de vogeltjes beginnen te fluiten en nieuw leven zich ontpopt. Maar ook omdat in de lente het aspergeseizoen van start gaat. De Limburgse asperge, ook wel het witte goud genoemd, is het meest geliefde streekproduct van Limburg. Het aspergeseizoen begint, afhankelijk van het weer, vanaf april/mei en duurt tot en met Sint Jan op 24 juni. 

Asperge-activiteiten & arrangementen

Verse asperges, net gestoken van het aspergeveld

Fietsen door de lente

Met een uitgebreid netwerk van fietspaden die door prachtige landschappen leiden, is fietsen dé manier om het Hart van Limburg te verkennen. Langs de oevers van de Maas vind je talloze pittoreske dorpjes en historische bezienswaardigheden, zoals kastelen en kerken. Bovendien zijn er veel gezellige terrasjes en eetgelegenheden waar je kunt genieten van een hapje en een drankje. En met de nieuwe Fietskaart Noord- en Midden-Limburg 2023 raak je de weg nooit meer kwijt tijdens je fietstocht!

Lees hier meer over fietsen in Limburg

Stelletje kijkt op de nieuwe Fietskaart Noord- en Midden-Limburg bij de kunstwerken langs de Maas in Venray

Het nieuwe watersportseizoen

Met de lente in aantocht begint ook het watersportseizoen in Limburg. De regio staat bekend om de Maas en de Maasplassen. Hier kunnen liefhebbers van watersport volop genieten. Of je nu van zeilen, kanoën, windsurfen, wakeboarden of vissen houdt, Limburg biedt volop mogelijkheden voor iedereen. Het watersportseizoen in Limburg begint officieel op 1 april en duurt tot en met 31 oktober. In deze periode zijn de meeste jachthavens en verhuurbedrijven geopend en kun je volop genieten van alle watersportmogelijkheden. Daarnaast zijn er ook veel gezellige terrasjes en restaurants, waar je kunt genieten van een hapje en een drankje terwijl je uitkijkt over het water.

Watersportparadijs Limburg

Suppen in Limburg langs de koeien die aan het grazen zijn

Bijzonder overnachten

Limburg is een provincie met prachtige natuurgebieden, historische steden en charmante dorpjes. Maar wat veel mensen niet weten, is dat Limburg ook een schatkamer is als het gaat om bijzondere plekken om te overnachten. Of je nu houdt van luxe en comfort of juist van rust en eenvoud, hier vind je het allemaal. Denk bijvoorbeeld aan unieke vakantiewoningen in de vorm van boomhutten, tiny houses, historische kastelen en zelfs een voormalige gevangenis. Maar ook sfeervolle B&B's in oude boerderijen, monumentale panden en romantische villa's zijn er genoeg te vinden.

Bijzondere plekken om te overnachten

Overnachten in de voormalig gevangenis Het Arresthuis in Roermond

Hemelvaartweekend

Het Hemelvaartweekend is een uitstekende gelegenheid om er met het gezin op uit te trekken en quality time door te brengen. Er zijn namelijk tal van activiteiten en evenementen die georganiseerd worden tijdens het verlengde weekend. Of je nu van natuur, cultuur, avontuur of ontspanning houdt, er is voor iedereen wat te doen tijdens het Hemelvaartweekend!

Hemelvaart 2023

Kleine meisjes voeren de schaapjes in de meivakantie