Burcht Wassenberg

Burcht Wassenberg
Kirchstrasse 17
D-41849
Wassenberg
Burcht Wassenberg tuin
Burcht Wassenberg

Bezienswaardigheid

De Burganlage, bestaande uit de op de achtergrond herkenbare Bergfried (wachttoren van het oudere kasteel) en op de voorgrond staande (nieuwere) kasteel, is het belangrijkste gedeelte van Wassenberg.

Het huidige kasteel werd in het tijdperk van Jülich in 1740 gesticht, als domicilie en bestuurszetel van de landdrost van Jülich.

De Bergfried werd rond 1400 opgericht bij de vernieuwing van de vestingwerken op een kunstmatig opgeworpen heuvel als woontoren (kasteel) met meerdere verdiepingen. Binnen deze toren zijn nog duidelijk een reusachtige open haard, een overblijfsel van een trap en een toilet herkenbaar. De Bergfried was het noordelijkste punt van de vestingwerken en het domicilie van de landdrosten en voogden van Wassenberg. Van hier uit werd ook het uitgebreide gebied van de Meinweg bestuurd. In het kasteel waren onder anderen in 1505 Keizer Maximiliaan II en in 1543 Keizer Karel V te gast.

Tip:
Vanaf de Bergfried kunt u genieten van een prachtig uitzicht. Bewonder bij de wandeling door het historische centrum bouwwerken uit het verleden, zoals de burcht, stadsmuren en een groot aantal historische gebouwen.
 

In de buurt