Fietsroute knooppunten 100 jaar Zangeres Zonder Naam

Startlocatie: knooppunt 50 in het centrum van Weert
Wilhelminasingel
6001 GS
Weert
De Zangeres Zonder Naam, Maria (Mary) Servaes-Beij poseert voor een van haar bekende platenhoezen
De fietsroute 100 jaar Zangeres Zonder Naam brengt je ook langs het graf van de Zangeres Zonder Naam

Fietsroute

Maak een fietstocht van 38,2 kilometer door de betekenisvolle plaatsen uit het leven van de Zangeres Zonder Naam. Onderweg ontdek je niet alleen de historische locaties verbonden met de zangeres, maar ook het Weerterland met zijn diverse en prachtige natuurgebieden.

100e geboortedag

Ter ere van de 100e geboortedag van de Zangeres Zonder Naam, Mary Servaes, blies Hart van Limburg de fietsroute nieuw leven in. De fietsroute, die enkele jaren geleden werd ontwikkeld, is volledig vernieuwd. De Zangeres Zonder Naam route voert je door de omgeving van Weert naar Stramproy, een kerkdorp in de gemeente Weert. Ook kom je langs verschillende natuurgebieden in het buitengebied van Weert.

Oerhollandse Windmolens

Tijdens deze fietsroute word je getrakteerd op het indrukwekkende zicht van drie oerhollandse windmolens: Nijverheid, St. Jan en St. Anna. Deze prachtige molens worden allemaal beheerd door de Molenstichting Weerterland en verkeren in uitstekende conditie. Laat je betoveren door het tijdloze draaien van de wieken terwijl je geniet van het fietsavontuur.

100 jaar Zangeres Zonder Naam

De Zangeres Zonder Naam staat bekend als de Koningin van het Levenslied. En deze bijnaam is meer dan dik verdiend. Met haar bijzondere interpretaties van levensliedjes, zorgvuldig geselecteerd, geschreven en vaak ook geproduceerd door Johnny Hoes, heeft ze haar plaats in de geschiedenis verworven als een van de meest opmerkelijke en bijzondere zangeressen die ooit in de Nederlandse en Vlaamse showbizz hebben geschitterd.

Troost, liefde en vriendschap

Het repertoire van de Zangeres zonder Naam biedt nog steeds troost, liefde en vriendschap aan velen. Haar liedjes zijn direct gegrepen uit het leven zelf. Opgroeien in moeilijke omstandigheden en bittere armoede vormden de basis van haar indrukwekkende levensverhaal. Ondanks deze uitdagingen wist de Zangeres Zonder Naam zich op te werken tot de onvergetelijke "Koningin van het levenslied". Ze verdiende respect en waardering in alle lagen van de bevolking, zowel in Nederland als in België.

Laat je betoveren

Laat je betoveren door de rijke geschiedenis en de tijdloze muziek van de Zangeres Zonder Naam. Fiets langs de imposante windmolens en geniet van de prachtige omgeving terwijl je de sporen van deze legende volgt. Bewonder de nalatenschap van de Zangeres Zonder Naam en laat je raken door de kracht van haar muziek.

Fietsroute 100 jaar Zangeres Zonder Naam

Eigenschappen
Route: 35-50 km.
Knooppuntenroute
Route van A naar A

In de buurt

De afstanden genoemd in onderstaande tegels zijn de afstanden vanaf de bovenstaande locatie.

 
0,24km
Park / Tuin
 
0,31km
Park / Tuin
 
0,41km
Park / Tuin
 
0,59km
Park / Tuin
 
0,95km
Park / Tuin
 
1,07km
Park / Tuin
 
1,10km
Park / Tuin
 
1,10km
Park / Tuin
 
2,51km
Park / Tuin
 
4,99km
Park / Tuin
 
5,24km
Park / Tuin