Het Brachter Wald

Het Brachter Wald
Keulseweg 200
5953 HP
Reuver

Natuurgebied

Het 'Brachter Wald' is de oostelijke entree van de gemeente Beesel vanuit Duitsland.

Deze groene grensovergang (niet voor auto’s) vormt een ideaal uitgangspunt voor een wandeling of fietstocht door onder meer Meerlebroek of Brachter Wald. Ook zijn er diverse paardrijroutes.

De Witte Stein ten hoogte van Reuver vormt een van de ingangen tot het Brachterwald. Tot 1996 was dit gebied als munitieopslagplaats van de Britse strijdkrachten hermetisch afgesloten. Sinds kort is het gebied echter weer toegankelijk en is het heerlijk wandelen hier.

De afgelopen decennia heeft zich op de zeer voedselarme en droge zandgronden een uniek heidelandschap ontwikkeld. In het gebied vind je uiterst zeldzame bedreigde planten en dieren. Ook vind je er veel groot wild.

Doordat het Brachter Wald is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, kun je hier heerlijk ontspannen wandelen en fietsen. Er zijn in het natuurgebied verschillende wandel-, fiets- en nordic walking routes uitgezet.

Met ervaren depotgidsen kun je vanaf grensovergang de Witte Stein, als het weer het toelaat, een fietsexcursie maken. Je wordt dan uitgebreid geïnformeerd over het militaire verleden en het natuurgebied. De VVV Beesel/Reuver heeft overzichtelijke kaarten met routes door het Brachter Wald. Je kunt hier ook terecht voor informatie over de fietsexcursie.

Fietsroutes midden in Limburg
Wandelroutes midden in Limburg

 

In de buurt

De afstanden genoemd in onderstaande tegels zijn de afstanden vanaf de bovenstaande locatie.

 
 
 
 
4,98km
Ruiterroute
 
5,03km
Fietsroute
 
5,11km
Wandelroute
 
 
 
6,01km
Ruiterroute
 
 
6,56km
Wandelroute
 
6,83km
Wandelroute
 
6,99km
Wandelroute
 
 
7,48km
Wandelroute
 
8,25km
Wandelroute
 
8,25km
Wandelroute
 
8,44km
Fietsroute
 
8,68km
Wandelroute
 
9,19km
Wandelroute
 
 
 
9,50km
Wandelroute
 
9,50km
Wandelroute