Bezienswaardigheid

Foto kunstwerk job
Kunstwerk Atelierfoto 2
Kunstwerk Atelierfoto 3

Kunstwerk van Job Smeets

De studio van kunstenaar Job Smeets en Job Smeets zelf hebben samen drie jaar lang gewerkt om van de cabine van de oude kraan van het Landbouwbelang een kunstwerk te maken die wordt 1 oktober onthuld. 

Job Smeets  houdt de visie van de cabine die gedragen wordt door de vier typische Weerter figuren: Philips van Montmorency, een arbeider, een monnik en prins carnaval. De Jobtocht start om 13:45 bij de locatie Museum W en eindigt om 14:30 in het parkje aan de Werthaboulevard naast het Ceres-pand dichtbij het nieuwe kunstwerk.

Kunstwerk voor Weert

De voormalige laad- en loskraan van het Landbouwbelang is industrieel erfgoed. Dat wordt dan als kunstwerk omgebouwd. Dit kunstwerk wordt geplaatst in de buurt van de oorspronkelijke locatie aan de Werthaboulevard met als De doel is om de herinnering aan het industriële verleden van Weert en aan het landbouwbelang levend te houden.

Ontwerp
In het ontwerp is het hart van de laad- en loskraan gebruikt: de besturingscabine, de mens is verbonden met het machine en is als enige bediend door de mens. De cabine wordt opgewaardeerd door onderdelen uit te voeren in gepolijst brons.

Er is naast de verwijzing naar het verleden in het ontwerp attentie voor de nieuwe werkenden, die in het verleden net zoals de arbeiders werken aan de toekomst. Daardoor zijn de bloeiende rozen een kenmerkend element in. De klok op de cabine die voor- en achteruit gaat verwijst naar het verleden en heden. De sokkel maakt een stuk uit van het beeld en wordt ook in de studio vervaardigd (aluminium).  De gedachte achter het kunstwerk heeft vele lagen en zeker ook humor. Het kunstwerk zet aan tot nadenken en discussie; dat maakt het interessant.

Contact en locatie

Werthaboulevard 3
6001 HZ
Weert

In de buurt

De afstanden genoemd in onderstaande tegels zijn de afstanden vanaf de bovenstaande locatie.

 
Hotel, Restaurant
0,17km
 
Restaurant, Bioscoop, Eetcafé, Café of Bar, Congres- en vergaderaccommodatie
0,27km
 
Restaurant, Brasserie / Lunchroom
0,39km
 
Restaurant
0,43km
 
 
 
Brasserie / Lunchroom
0,50km
 
Restaurant, Streekproducten
0,67km
 
Wandelroute, Fietsroute
2,30km
 
Autoroute of motorroute
2,71km
 
Wandelroute
2,74km
 
 
Wandelroute
2,75km
 
Autoroute of motorroute
2,76km
 
 
Fietsroute
3,60km
 
Fietsroute
3,60km
 
Fietsroute
3,60km
 
Restaurant
3,85km
 
Restaurant
4,43km
 
Restaurant
4,60km
 
Wandelroute
4,81km
 
Wandelroute
4,92km
 
Wandelroute
4,92km
 
Wandelroute
4,92km
 
Wandelroute
4,92km
 
Wandelroute
4,92km
 
Wandelroute
4,93km
 
Restaurant
5,56km