MERU Vlodrop

De olifanten van de MERU
Het hoofdgebouw van MERU in Vlodrop
Geluksplek 15 in het bospark van de MERU
icon/category/stad

Bedrijf te bezoeken

icon/category/park

Park / Tuin

Sinds 1990 is de MERU (Maharishi European Research University) gevestigd in Vlodrop in het natuurpark de Meinweg. Op de campus van de MERU verblijven ongeveer 250 mensen uit veel landen van de wereld.

In 1990 is Maharishi Mahesh Yogi, de grondlegger van de MERU, met zijn wetenschappelijke staf in Vlodrop neergestreken en sindsdien is de Maharishi European Research University het internationale centrum dat onderzoek en onderwijs coördineert en grote projecten begeleidt op de gebieden van spiritualiteit, vrede, onderwijs, natuurlijke gezondheid, biologische landbouw, armoedebestrijding en architectuur in overeenstemming met de natuurwetten.

Rondleiding op de MERU

Iedere zondag om 15:00 uur is er een rondleiding op het terrein van de MERU in Vlodrop. Tijdens de 1,5 uur durende rondleiding wordt verteld wat de MERU precies doet, wat de achtergronden zijn en wat de toekomstplannen zijn. Je krijgt onder andere voorbeelden te zien van de Vedische bouwkunde. Er is volop gelegenheid om vragen te stellen. De rondleiding op zondag is gratis. 

Rondleiding voor groepen

Wil je de rondleiding volgen met een groep dan kan dit op afspraak van maandag t/m zaterdag. In onderling overleg kunnen enkele thema's op de interesses van de groep worden afgestemd. De groepsrondleiding duurt 2,5 uur inclusief versnapering. Aan de groepsrondleiding op afspraak zijn kosten verbonden en deze zijn afhankelijk van het aantal deelnemers aan de rondleiding. 

MERU bospark

Bij de Meru ligt een prachtig bospark waar je heerlijk kunt wandelen. Dompel je onder in de spirituele stilte van de natuur tijdens de wandeling. Vooral in de vroege lenteperiode kun je genieten van de prachtige rododendrons die dan in bloei staan. In het park ligt 'Het Paviljoen van het Bospark' één van de 26 Geluksplekken die in de gemeente Roerdalen te vinden is. Het bospark is vrij toegankelijk.

Wat zijn de openingstijden

MERU Vlodrop

MERU Vlodrop
Station 24
6063 NP
Vlodrop

Het bospark van de MERU is altijd geopend.

Ook op deze locatie

In de buurt

De afstanden genoemd in onderstaande tegels zijn de afstanden vanaf de bovenstaande locatie.

 
 
5,03km
Wandelroute
 
5,62km
Autoroute of motorroute
 
5,79km
Bezienswaardigheid
 
6,06km
Bezienswaardigheid
 
6,30km
Bezienswaardigheid
 
8,31km
Bezienswaardigheid
 
8,48km
Bezienswaardigheid
 
9,92km
Bezienswaardigheid